Kysy asiantuntijalta

Eturauhassyöpä?

29.11.2011Miehen terveysAsiantuntija vastaa
Voisiko olla kyse jopa eturauhassyövän ilmentymästä, koska reilun kuukauden aikana on öisin käytävä vessassa mielestäni varsin niukankin virtsaamisen vuoksi noin 2-3 tunnin välein? Onko tälläiseen mahdollisesti muitakin syitä? Samoin on pidätyskykykin VÄHÄSSÄ määrin pettänyt. Ja näin vuodenaikaan nähden myös kylmästä/viileästä - sisätiloihin tulo aikaansaa hetimiten vessakäynnin tarpeen. Alustavaa infoa toivon netin kautta. Kiitos etukäteen!

Tihentynyt virtsaamistarve, äkkihätäoire ja karkailuherkkyys saattavat johtua yliaktiivisesta virtsarakosta, virtsatietulehduksesta, eturauhastulehduksesta tai eturauhasesta johtuvasta virtausesteestä. Virtauseste on useinmiten hyvänlaatuisen liikakasvun aiheuttama, mutta eturauhassyövän mahdollisuutta ei oireiden perusteella voi poissulkea. Oireiden varsin äkillinen alku viittaisi enemmän tulehduksen aiheuttamaksi, sillä esimerkiksi eturauhasen hyvänlaatuisessa liikakasvussa oireet alkavat yleensä pikkuhiljaa vuosien saatossa.

Suositelen hakeutumaan urologin vastaanotolle, missä selvitetään oireiden aiheuttaja ja määritellään hoito. Laboratoriotutkimuksina tulee katsottavaksi virtsakoe, eturauhaskoe PSA sekä mahdollisesti ns virtsan virtaustutkimus ja jäännösvirtsan määrittäminen.

Mika Raitanen, urologi Terveystalo

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys

Muita aiheeseen liittyviä

Elämäntaparemontin aika?
Miehen terveys

Keski-iän kynnyksellä eletty elämä alkaa näkyä ja tuntua myös kehossa. Miehillä vatsa saattaa kasvaa, kolesteroliarvot kohota ja erektio oikutella.

Nelikymppisen miehen muistilista hyvinvointiin
Miehen terveys

Oman hyvinvoinnin kulmakivistä kannattaa pitää huolta. Liikunta, riittävä uni ja monipuolinen ruokavalio auttavat jaksamaan ja voimaan hyvin kiireenkin keskellä.

Mies kun tulee tiettyyn ikään
Miehen terveys

Erityisesti keski-ikäisen kannattaa seurata omaa terveyttään säännöllisesti. Silloin nostavat päätään ensimmäiset merkit riskeistä, jotka voivat vaikuttaa elämänlaatuun tulevaisuudessa.

Liikunta unohtuu ruuhkavuosia eläviltä miehiltä
Miehen terveys

Suomalaismies huolehtii perheestään ja omaisuudestaan, mutta ei edelleenkään ymmärrä pitää itsestään riittävää huolta. Omaan terveyteen liittyvistä asioista hän ei juurikaan halua kertoa eikä hakeu...

* 030 6000 call charges from mobile phones 8,35 cent/call + 19,33 cent/min and from landline network 8,35 cent/call + 3,20 cent/min. Queuing is also subject to charges.

Terveystalo has Labquality Qualificationin ISO 9001:2015 certificate

Member of The Association for Finnish Work

Finnish service

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Senioirin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.