Kysy asiantuntijalta

Tarvitseeko suurentuneesta imusolmukkeesta huolestua?

4.3.2015Asiantuntija vastaa
Hei,

Minua on jo muutaman kuukauden askarruttanut nivustaipeessa olevien imurauhasten suurentuminen. Kipua niissä ei kuitenkaan ole. Minulla ei myöskään ole ollut mitään tulehduksia tai sairauksia lähiaikoina. Käytän tyroksiinia kilpirauhasen vajaatoimintaan yhden tabletin päivässä. Olisiko oireen takia hyvä käydä lääkärissä?

Hei,

Kiitos kysymyksestä. Ilman erityistä syytä suurentunut imusolmuke on aina syy hakeutua lääkärille. Erityisesti, jos aikaa on kulunut jo yli neljä viikkoa. Todennäköisesti suurentunut imusolmuke on hyvälaatuinen, mutta jatkotutkimuksia on syytä tehdä. Suosittelen käymistä sisätautilääkärin vastaanotolla.

Joni Suomi, sisätautien erikoisalajohtaja
Terveystalo

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys

* 030 6000 call charges from mobile phones 8,35 cent/call + 19,33 cent/min and from landline network 8,35 cent/call + 3,20 cent/min. Queuing is also subject to charges.

Terveystalo has Labquality Qualificationin ISO 9001:2015 certificate

Member of The Association for Finnish Work

Finnish service

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Senioirin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.