Kysy asiantuntijalta

Onko ylimääräistä nahkaa mahdollista saada pois ilman kirurgisia toimenpiteitä?

7.10.2016Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveysAsiantuntija vastaa
Olen 20-vuotias mies, laihduin noin 142 kilosta noin 98 kiloon omien salitreenien ja ruokavaliomuutoksien avulla. Vatsassani ja reisissäni on roikkuvaa nahkaa. Onko ylimääräistä nahkaa mahdollista saada pois ilman kirurgisia toimenpiteitä? Kuinka paljon vatsan ja reisien kiristysleikkaus maksaa?

Hienoa, että olet saanut itsenäisesti pudotettua painoa noin komeasti!

Reilun painonpudotuksen myötä jää aina löysää ihoa, joka roikkuu. Vatsassa ihopoimu voi hautua ja aiheuttaa ihorikkojakin. Sama koskee myös reisien ihopoimuja, mikäli ne ovat suuret. Ilman kirurgista leikkausta vatsan alueen tai reisien kookkaita ihopoimuja ei saa pois. Vatsan ihopoimun kiristyksen yhteydessä usein korjataan myös venyneet ja keskilinjasta erkaantuneet vatsalihakset takaisin alkuperäiseen muotoonsa (ns. abdominoplastia).

Sekä vatsan että reisien leikkaukset maksavat joitakin tuhansia euroja. Lopullinen hinta täsmennetään vasta potilaan tapaamisen jälkeen. Leikkaushoitoon on mahdollista saada Kela-korvausta, jos roikkuva nahka aiheuttaa terveyshaittoja.

 

Antti Koski
Kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Terveystalo

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys

Muita aiheeseen liittyviä

Sumeneeko silmissä?
Seniorin terveys

Huonontunut näkö, häikäisy ja hämäränäön heikentyminen voivat kieliä kaihista. Kaihi on suomalaisten yleisin silmäsairaus, joka yleistyy iän myötä. Mutta mistä merkeistä tietää, että on aika suunna...

5 kysymystä luomista
Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Miksi joillakin ihmisillä on paljon luomia? Miten tunnistaa huolestuttavat ihomuutokset? Ihotautien erikoislääkäri Maria Huttunen Terveystalosta vastaa luomia koskeviin kysymyksiin.

Urheilija, huolehdi hampaistasi!
Liikkujan terveys

Urheilijan hampaat joutuvat monenlaiselle koetukselle. Hampaita uhkaavat etenkin kontaktilajeissa sattuvat tapaturmat, mutta myös urheilujuomien ja tiheän ateriavälin aiheuttamat happohyökkäykset.

Syö hyvin, seniori!
Seniorin terveys

Yhteisen pöydän ääreen kokoontuminen ja hyvästä ruoasta nauttiminen ovat tärkeitä hyvinvoinnille myös iän karttuessa. Monipuolinen ravinto auttaa myös pysymään hyvässä kunnossa pidempään.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.