Maksaminen

Verkkomaksut Terveystalossa

Voit nyt maksaa asiointisi meillä kätevästi Terveystalon sovelluksessa tai kirjautumalla verkkopalveluumme.

Maksa käyntisi vasta kotona

Maksa jälkikäteen

Voit lähteä heti vastaanottosi jälkeen ja maksaa käyntisi joko Terveystalon sovelluksessa tai verkkopalvelussa. Saat meiltä tekstiviestillä ja sähköpostilla ilmoituksen, kun käyntisi on maksettavissa.

Maksuhistoria jää talteen

Maksuhistoriasi on aina nähtävänäsi Terveystalon sovelluksessa ja verkkopalvelussa. Saat tarvittaessa ladattua menneistä maksuistasi kuitit ja käyttää niitä helposti esimerkiksi jatkoasiointiin vakuutusyhtiön kanssa.

Turvallinen tapa maksaa

Kirjaudut sisään pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai Terveystalo-sovellukseen luomillasi tunnistautumistavoilla, sujuvasti missä ja milloin vain.

Näin maksat asiointisi verkkomaksuna

  • Maksu hoituu joko Terveystalo-sovelluksessa tai verkkosivujemme Maksut-osiossa.
  • Saat uuden maksun maksettavaksesi viimeistään asiointiasi seuraavana päivänä. Saat tästä ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla.
  • Tallenna Kela-kortistasi kuvat omiin tietoihisi Terveystalon sovelluksessa tai verkkopalvelussa. Näin varmistat, että maksusta vähennetään mahdollinen Kela-korvaus.
  • Jos sinulla on vakuutusyhtiön maksusitoumus tai olet sairauskassan asiakas, asioithan asiakaspalvelussamme.
  • Huomaathan, että hammashoidon käynnit Terveystalossa on toistaiseksi maksettava kassalla.

 

Verkossa maksaminen

Chatit ja videovastaanotot tulevat automaattisesti maksettavaksi verkkomaksuna. Myös useimmat käynnit Terveystalon toimipaikassa voi maksaa verkkomaksuna. Tällöin voit lähteä toimipaikasta heti vastaanoton jälkeen käymättä kassan kautta ja maksaa jälkäteen. Hammashoidon käynnit on kuitenkin toistaiseksi maksettava toimipaikan kassalla.

Asioinnin lapsen kanssa voi maksaa verkkomaksuna, kun olemme päivittäneet maksutiedot huoltajaprofiiliisi. Käy siis vastaanoton yhteydessä toimipaikan asiakaspalvelupisteessä ja kerro, että haluat ottaa verkkomaksun käyttöösi asioidessasi lapsesi kanssa, niin hoidamme asian kuntoon.

Jos sinulla on vakuutusyhtiön maksusitoumus tai suoralaskutuslupa tai olet sairaus- tai vakuutuskassan jäsen, käy toimipaikkamme asiakaspalvelupisteessä tai asioi asiakaspalveluchatissa, niin saamme maksun hoidettua vakuutusyhtiösi tai sairaus- tai vakuutuskassasi kanssa.

Tarvitset puhelimen, tabletin tai tietokoneen ja verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, joilla pääset tunnistautumaan kirjautumisen yhteydessä. Voit joko ladata puhelimellesi tai tabletillesi Terveystalo-sovelluksen ja käyttää sitä maksamiseen. Toinen vaihtoehto on hoitaa maksu verkkosivujemme kautta osoitteessa terveystalo.com/maksut.

Kirjaudu sisään joko Terveystalo-sovellukseen tai verkkopalvelumme Maksut-osioon: maksaminen onnistuu kummassa tahansa paikassa. Sovelluksessa uudet maksusi näkyvät sovelluksen etusivulla ja Omat tiedot -osiossa, joka avautuu sovelluksen oikeasta yläkulmasta. Verkkopalvelun Maksut-osio löytyy sivustomme oikeasta yläkulmasta.

Saat meiltä uudesta maksusta ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla asiointiasi seuraavana päivänä. Tällöin voit käydä maksamassa avaamalla Terveystalo-sovelluksen tai kirjautumalla sisään verkkopalveluumme verkkosivujemme oikeasta yläkulmasta kohdasta Maksut.

Terveystalo-sovelluksen ja verkkopalvelumme Maksut-osiosta. Maksujen kuitit löytyvät maksuhistoriastasi: avaa haluamasi maksu ja sen alta kuitti. Voit ladata kuitin pdf-tiedoston koneellesi tai lähettää kuitin tekstiviestin tai sähköpostin liitetiedostona eteenpäin.

Näet maksuhistoriassasi tällä hetkellä vain maksut, jotka olet maksanut verkkomaksuna eli joko Terveystalo-sovelluksen tai verkkopalvelumme kautta viimeisen vuoden aikana. Toimipaikkojen kassoilla maksamasi käynnit eivät vielä näy maksuhistoriassa. Jatkamme kuitenkin palvelun kehittämistä.

 

Viimeistään seuraavana päivänä siitä, kun olet asioinut Terveystalolla. Lähetämme sinulle tekstiviestin ja sähköpostin, kun käyntisi on maksettavissa. Huomaathan, että verkkomaksuilla on laskua lyhyempi maksuaika, sillä verkossa maksaminen rinnastuu kassalla maksamiseen.

Joskus maksujärjestelmässämme voi olla viiveitä, jolloin maksu ei näy sovelluksessa tai verkkopalvelumme Maksut-osiossa vielä seuraavana päivänä. Viive maksun näkymisessä ei vaadi sinulta mitään toimenpiteitä. Tällöin voit odottaa, kunnes maksusta tulee ilmoitus sähköpostilla ja tekstiviestillä.

Jos et ole maksanut käyntiäsi toimipaikan asiakaspalvelupisteessä, saat käynnin automaattisesti maksettavaksesi verkossa. Myös video- ja chat-vastaanotot maksetaan aina verkossa.

Jos olet saanut maksettavaksi verkkomaksun, joka kuuluisi työterveyden tai vakuutusyhtiön maksettavaksi, ota yhteyttä laskutuspalvelumme numeroon 045 788 40888. Palvelemme arkisin kello 9‒15.

Verkossa maksamisen voi rinnastaa kassalla maksamiseen. Maksuaika on lyhyt, koska kyseessä on verkkomaksu, ei varsinainen lasku. Jos haluat lisää korotonta maksuaikaa, voit verkossa maksaessasi valita maksutavaksesi Walley-laskun.

Tutustu tarkemmin Walley-laskuun.

Näet ennen maksamista maksusi tiedot ja tapahtumapäivän eli päivän, jolloin olet asioinut Terveystalossa. Avaamalla kuitin voit tarkastella tarkempia käyntiisi liittyviä tietoja, kuten Kela-korvauksien osuutta maksusta.

Paperilasku muuttui meillä maksulliseksi 1.4.2023. Jos haluat kotiin jatkossakin paperilaskun silloin kun et maksa käyntiä kassalla, loppusumma sisältää aina 5 euron laskutuslisän.
 
Jos et halua jatkossa maksaa laskutuslisää, voit ottaa verkkomaksamisen käyttöön ja maksaa kätevästi Terveystalon sovelluksessa tai verkkopalvelussa. Katso seuraavasta kohdasta ohjeet, miten otat verkkomaksamisen käyttöön.

Tässä ohjeet, joita seuraamalla voit ottaa verkkomaksamisen käyttöön:

  1. Mene osoitteeseen terveystalo.com/maksut, niin päädyt Maksut-osion kirjautumissivulle.
  2. Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
  3. Kun olet kirjautunut, klikkaa ruudun oikeasta yläkulmasta ja valitse kohta Omat tiedot.
  4. Valitse sitten Maksaminen ja Muuta maksamisen asetuksia.
  5. Lisää rasti ruutuun Verkkomaksu, niin saat jatkossa paperilaskun sijaan käyntisi maksettavaksi verkossa.

Ota meihin yhteyttä, niin selvitämme asian mahdollisimman nopeasti.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää maksusi tiedoista tai tarvitset apua maksamiseen sovelluksen tai verkkosivujemme kautta, lähetä meille kysymyksesi, niin autamme mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä