Kysy asiantuntijalta

Imetyksen aikainen allergialääkitys

9.4.2015Lapsen terveysNaisten terveysAsiantuntija vastaa
Hei,

Olen allergikko ja minulla on 7 kk ikäinen vauva. Käytin hetken aikaa Heinixiä, jonka sanottiin soveltuvan imetyksen aikana otettavaksi. Lopetin kuitenkin käytön, kun luin pakkausselosteesta, ettei tuote sovellu imettäville. Lapselle tuli lääkettä käyttäessäni ihottumaa, joka on nyt rauhoittumaan päin.

Ennen raskautta käytin Benadryliä, jota otetaan vain tarvittaessa. Voisiko sitä käyttää edelleen? Onko olemassa jokin muu allergialääke, joka soveltuisi imettävälle?

Hei,

Imetyksen aikana allergiaoireisiin suositeltavimpia lääkkeitä ovat paikallisesti annosteltavat lääkkeet. Suun kautta annosteltavista antihistamiineista turvallisimpia ovat loratadiini, desloratadiini ja feksofenadiini. Näiden erittyminen äidinmaitoon on erittäin vähäistä.

Ystävällisin terveisin,
Jaakko Halonen
Yleislääketieteen erikoislääkäri
Terveystalo

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys

Muita aiheeseen liittyviä

Totta vai tarua vaihdevuosista
Naisten terveys

Vaihdevuosiin liittyy paljon pelkoja ja turhia harhaluuloja. Lue lääkärin vastaukset viiteen vaihdevuosia koskevaan väittämään.

Kun kuukautiset kiusaavat
Naisten terveys

Vaivaavatko vuotohäiriöt tai kärsitkö kivuliaista kuukautisista? Oireiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Niin kipuja kuin vaikeaa vuotoakin voidaan hoitaa, kun niiden taustalla olevat syyt saadaan ...

Miten valita sopivin ehkäisymuoto?
Naisten terveys

E-pillerit, kierukka vai kondomi? Ehkäisymenetelmiä on lukuisia ja itselle parhaiten sopivan valinta saattaa tuntua hankalalta. Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua yhdessä gynekologin kanssa, sillä v...

Valvottavatko perheen pienimmät?
Lapsen terveys

Nukahtamisvaikeudet ja yöheräily ovat monille lapsiperheille arkipäivää. Usein illan rauhoittaminen ja yhteiset pelisäännöt auttavat saavuttamaan rauhallisen yön.

* 030 6000 call charges from mobile phones 8,35 cent/call + 19,33 cent/min and from landline network 8,35 cent/call + 3,20 cent/min. Queuing is also subject to charges.

Terveystalo has Labquality Qualificationin ISO 9001:2015 certificate

Member of The Association for Finnish Work

Finnish service

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Senioirin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.