Kysy asiantuntijalta

Kysymys eturauhasvaivoista

5.11.2015Miehen terveysSeniorin terveysAsiantuntija vastaa
Olen 36-vuotias mies ja kärsinyt noin reilun kuukauden eturauhasvaivoista, joihin olen saanut diagnoosin ja lääkityksen. Labrakokeet olivat normaalit. Sain antibiootit ja tulehduskipulääkkeen ensioireisiin, jotta tilanne saatiin rauhoittumaan. Nyt menee 3 kk:n kuuri Xatralia 10 mg kerran päivässä.

Kysymys jatkuu:


Oireet ovat helpottaneet, mutta edelleen on samoja oireita lievempänä kuin akuutissa tilanteessa: paineen tunnetta peräsuolessa, pistelyä virtsaputkenpäässä, nivuskipuilua sekä lihasjännitettä lantion ja reisien lihaksissa. Pystyn kävelemään ja istumaan, kunhan sitä ei ole liikaa.

Koska olisi hyvä tulla päivittämään tilannetta, jos oireet jatkuvat? Voinko syödä Xatralin kanssa samaan aikaan kurpitsa-sahapalmu-pygeumkapseleita? En tiedä onko niistä apua, mutta voisin kokeilla, jos estettä siihen ei ole.

Hei,

Xatralin käyttöön mainitsemasi tuotteen kanssa yhtä aikaa ei ole estettä. Antibiootit, tulehduskipulääkkeet ja virtsaamistakin helpottavat ns. alfasalpaajat (Xatral) ovat eturauhastulehduksen hoidon perusta. Tilannetta voi helpottaa myös lämpimillä istumakylvyillä sekä siemensyöksyillä. Tilanteen kroonistuessa kipuoireeseen voidaan käyttää perinteisiä ns. trisyklisiä masennuslääkkeitä (esim. Triptyl). Niillä on todettu varsin hyvä teho kroonistuneessa kivussa ja niiden annosta nostetaan pikkuhiljaa. Tyypillisiä oirehuippuja tulee syksyisin ja keväisin. Jos tilanne ei vaan tunnu helpottavan, tule uudestaan käymään vastaanotollamme.

Ystävällisin terveisin,

Kirurgian ja urologian erikoislääkäri
Mika Raitanen
Terveystalo

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys

Muita aiheeseen liittyviä

Sumeneeko silmissä?
Seniorin terveys

Huonontunut näkö, häikäisy ja hämäränäön heikentyminen voivat kieliä kaihista. Kaihi on suomalaisten yleisin silmäsairaus, joka yleistyy iän myötä. Mutta mistä merkeistä tietää, että on aika suunna...

5 kysymystä luomista
Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Miksi joillakin ihmisillä on paljon luomia? Miten tunnistaa huolestuttavat ihomuutokset? Ihotautien erikoislääkäri Maria Huttunen Terveystalosta vastaa luomia koskeviin kysymyksiin.

Syö hyvin, seniori!
Seniorin terveys

Yhteisen pöydän ääreen kokoontuminen ja hyvästä ruoasta nauttiminen ovat tärkeitä hyvinvoinnille myös iän karttuessa. Monipuolinen ravinto auttaa myös pysymään hyvässä kunnossa pidempään.

Viisi myyttiä uniapneasta
Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Luulitko, että uniapnea on vain vanhojen ja ylipainoisten tauti? Moni suomalainen sairastaa sitä tietämättään. Hoitamattomana uniapnea laskee elämänlaatua tuntuvasti.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.