Kysy asiantuntijalta

Voiko hiuslakasta olla terveydelle haittaa?

9.1.2014Asiantuntija vastaa
Hei, haluaisin tietää, onko hiuslakan hengittämisestä jotain haittaa? Käytän lakkaa päivittäin ja sitä menee väistämättä myös henkeen, joten asia mietityttää. Ovatko hajusteettomat lakat turvallisempia kuin hajustetut? Voiko hiuslakan käytöllä olla muita haittoja, esimerkiksi päänahalle?

Hei,

kampaamotuotteissa, kuten permanenttiaineissa, hiusväreissä ja -lakoissa on aineita, jotka voivat ärsyttää ihoa ja hengitysteiden limakalvoja. Tuotteiden turvallisuus on vuosien varrella parantunut, mutta niille on edelleen mahdollista herkistyä.

Terveyden kannalta hankalimpia kampaamotuotteita ovat väri-, valkaisu- ja permanenttiaineet. Hiuslakkojen aiheuttamista terveyshaitoista ei itsenäisinä ongelmina ole paljon tietoa saatavilla. Hiuslakkakin saattaa aiheuttaa oireilua erityisesti, mikäli sinulla on astma, olet atoopikko tai muutoin reagoit herkästi hengitysteilläsi tai ihollasi.

Kampaamotuotteita käytettäessä on tärkeää huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta ja pyrittävä vähentämään altistusta aineen määrän ja altistumisajan suhteen niin paljon kuin mahdollista.

Ystävällisin terveisin,
Jaakko Halonen
Yleislääketieteen erikoislääkäri

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys
Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 A, 6.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.