Kysy asiantuntijalta

Miten eroon peräpukamista?

2.4.2014Asiantuntija vastaa
Hei,

minulla on kutinaa aiheuttava peräpukama. Miten peräpukamista pääsee eroon?

Hei,

peräpukamat ovat peräaukon yläpuolisen limakalvon alaisen kudoksen pullistumia. Suuretessaan ne aiheuttavat tyypillisesti verenvuotoa ulostamisen yhteydessä (verta paperissa, myös tiputtelua pönttöön), kutinaa, tuhrimista ja kipua. Peräpukamat voivat pysyä piilossa peräaukon sisäpuolella, mutta saattavat myös luiskahtaa ponnistaessa peräaukon ulkopuolelle. Hankalimmillaan pukamat voivat jäädä pysyvästi peräaukon ulkopuolelle.

Sisäisien pukamien poistoon soveltuu parhaiten hoito, jossa peräpukaman tyveen asetetaan kumilenkki. Tämä kuristaa pukaman ja se irtoaa pois noin viikon sisällä. Pysyvästi ulkoisiin pukamiin kumilenkkihoito ei sovellu. Tällöin tulee kyseeseen leikkaus, jossa pukamat poistetaan.

Kumilenkkihoitoja tehdään Terveystalossa valtakunnallisesti lääkärikeskuksissa myös yleislääkärien toimesta, ja hoitojen hinta on alkaen 250 €. Leikkaushoito on yleinen gastrokirurginen toimenpide ja palvelu on tarjolla useimmissa Terveystalon sairaaloissa, poikkeuksena Turku Aninkainen, Joensuu, Rovaniemi ja Hyvinkää.

Lisätietoja kumilenkki- ja leikkaushoitojen paikkakuntakohtaisesta palvelutarjonnasta saat Terveystalon asiakaspalvelusta, p. 030 6000.

Ystävällisin terveisin,
Jaakko Halonen
Yleislääketieteen erikoislääkäri

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys
Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 A, 6.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.