Kysy asiantuntijalta

Miten eroon peräpukamista?

2.4.2014Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysAsiantuntija vastaa
Hei,

minulla on kutinaa aiheuttava peräpukama. Miten peräpukamista pääsee eroon?

Hei,

peräpukamat ovat peräaukon yläpuolisen limakalvon alaisen kudoksen pullistumia. Suuretessaan ne aiheuttavat tyypillisesti verenvuotoa ulostamisen yhteydessä (verta paperissa, myös tiputtelua pönttöön), kutinaa, tuhrimista ja kipua. Peräpukamat voivat pysyä piilossa peräaukon sisäpuolella, mutta saattavat myös luiskahtaa ponnistaessa peräaukon ulkopuolelle. Hankalimmillaan pukamat voivat jäädä pysyvästi peräaukon ulkopuolelle.

Sisäisien pukamien poistoon soveltuu parhaiten hoito, jossa peräpukaman tyveen asetetaan kumilenkki. Tämä kuristaa pukaman ja se irtoaa pois noin viikon sisällä. Pysyvästi ulkoisiin pukamiin kumilenkkihoito ei sovellu. Tällöin tulee kyseeseen leikkaus, jossa pukamat poistetaan.

Kumilenkkihoitoja tehdään Terveystalossa valtakunnallisesti lääkärikeskuksissa myös yleislääkärien toimesta, ja hoitojen hinta on alkaen 250 €. Leikkaushoito on yleinen gastrokirurginen toimenpide ja palvelu on tarjolla useimmissa Terveystalon sairaaloissa, poikkeuksena Turku Aninkainen, Joensuu, Rovaniemi ja Hyvinkää.

Lisätietoja kumilenkki- ja leikkaushoitojen paikkakuntakohtaisesta palvelutarjonnasta saat Terveystalon asiakaspalvelusta, p. 030 6000.

Ystävällisin terveisin,
Jaakko Halonen
Yleislääketieteen erikoislääkäri

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys

Muita aiheeseen liittyviä

Sumeneeko silmissä?
Seniorin terveys

Huonontunut näkö, häikäisy ja hämäränäön heikentyminen voivat kieliä kaihista. Kaihi on suomalaisten yleisin silmäsairaus, joka yleistyy iän myötä. Mutta mistä merkeistä tietää, että on aika suunna...

5 kysymystä luomista
Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Miksi joillakin ihmisillä on paljon luomia? Miten tunnistaa huolestuttavat ihomuutokset? Ihotautien erikoislääkäri Maria Huttunen Terveystalosta vastaa luomia koskeviin kysymyksiin.

Syö hyvin, seniori!
Seniorin terveys

Yhteisen pöydän ääreen kokoontuminen ja hyvästä ruoasta nauttiminen ovat tärkeitä hyvinvoinnille myös iän karttuessa. Monipuolinen ravinto auttaa myös pysymään hyvässä kunnossa pidempään.

Viisi myyttiä uniapneasta
Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Luulitko, että uniapnea on vain vanhojen ja ylipainoisten tauti? Moni suomalainen sairastaa sitä tietämättään. Hoitamattomana uniapnea laskee elämänlaatua tuntuvasti.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.