Kysy asiantuntijalta

Mistä ihottuma johtuu?

8.5.2014Asiantuntija vastaa
Mistä mahtaa johtua kipeä ja haavainen ihottuma käsissäni, jaloissani ja korvani etupuolella? Olen kärsinyt kutiavasta ihosta jo monta vuotta, eikä kortisonivoide ole auttanut siihen. Olen nikkeliallerginen, voiko se olla syynä? Tai stressi?

Hei,

iho voi oireilla monista erilaisista syistä. Ulkoiset tekijät, kuten auringonvalo, allergeenit tai muut ihon kanssa kontaktiin joutuvat aineet voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihomuutoksia. Myös mekaaninen ärsytys tai infektiot voivat aiheuttaa iho-oireita. Iho voi oireilla myös sisäsyntyisistä syistä johtuen. Iho-oireet saattavat liittyä myös stressiin, ja joskus taustalla voi olla jokin yleissairaus. Kortisonivoide auttaa moneen ihon ärsytysoireeseen, mutta usein oire saattaa edellyttää muita hoitoja – ärsytyksen syyn selvittäminen on joka tapauksessa tärkeää.

Suosittelen ajan varaamista Terveystalon ihotautilääkärin vastaanotolta oikean diagnoosin määrittämiseksi ja hoidon aloittamiseksi.

Ystävällisin terveisin,

Jaakko Halonen
Yleislääketieteen erikoislääkäri

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys
Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.