Kysy asiantuntijalta

Mistä apu ihon punoitukseen?

14.8.2013Asiantuntija vastaa
Heippa!

Mikä on paras apu poskien punoitukseen? Kyse on erittäin pienestä alueesta, ja voiteita on kokeiltu vuosien varrella monia, otettu valoimpulssihoitoa, mutta tilanne aika sama. Iho punoittaa yleensä aina ja erityisesti aurinko, tuuli, alkoholi ym. lisäävät sitä heti.

En sauno ja käytän alkoholia tosi vähän, suojaan poskia koko ajan ja peitän voiteella, mutta tilanne kuitenkin häiritsee.

Mitä suosittelette?

Hei!

Kyseessä vaikuttaisi olevan lievä ruusufinni, jota kosmetologit kutsuvat myös couperosa-ihoksi. Siinä iho on herkkä luettelemillesi altisteille. Ihon tulehdus aiheuttaa pienten pintaverisuonten läpäisevyyden lisääntymistä ja iho punoittelee helposti. Usein ihossa on nähtävissä myös näppylöitä, ja se voi olla kirvelevän kutiseva. Kun tulehdus ihossa kestää pitempään, muuttuvat verisuonet pysyvästi laajentuneiksi ja näkyvän punaisiksi tai jopa sinipunaisiksi.

Tulehdusvaihetta hoidetaan pitkillä sisäisillä ja/tai ulkoisilla lääkärin määräämillä antibioottivalmisteilla. Kun tulehdus on rauhoittunut, voidaan alkaa hoitaa verisuonimuutoksia. Nykyään on tarjolla erilaisia valoimpulssi- ja verisuonilaserhoitoja. Nämä hoidot eivät useinkaan ole kertahoitoja, vaan niitä tarvitaan oireen vaikeudesta riippuen 3–5 kertaa, ja kun ongelma on toistuva ja helposti kroonistuva, tarvitaan hoitoja vuosien mittaa useita.

Anna Hjerppe
Ihotautien erikoislääkäri

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys
Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.