Kysy asiantuntijalta

Mistä apu ihon punoitukseen?

14.8.2013Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysAsiantuntija vastaa
Heippa!

Mikä on paras apu poskien punoitukseen? Kyse on erittäin pienestä alueesta, ja voiteita on kokeiltu vuosien varrella monia, otettu valoimpulssihoitoa, mutta tilanne aika sama. Iho punoittaa yleensä aina ja erityisesti aurinko, tuuli, alkoholi ym. lisäävät sitä heti.

En sauno ja käytän alkoholia tosi vähän, suojaan poskia koko ajan ja peitän voiteella, mutta tilanne kuitenkin häiritsee.

Mitä suosittelette?
Hei!

Kyseessä vaikuttaisi olevan lievä ruusufinni, jota kosmetologit kutsuvat myös couperosa-ihoksi. Siinä iho on herkkä luettelemillesi altisteille. Ihon tulehdus aiheuttaa pienten pintaverisuonten läpäisevyyden lisääntymistä ja iho punoittelee helposti. Usein ihossa on nähtävissä myös näppylöitä, ja se voi olla kirvelevän kutiseva. Kun tulehdus ihossa kestää pitempään, muuttuvat verisuonet pysyvästi laajentuneiksi ja näkyvän punaisiksi tai jopa sinipunaisiksi.

Tulehdusvaihetta hoidetaan pitkillä sisäisillä ja/tai ulkoisilla lääkärin määräämillä antibioottivalmisteilla. Kun tulehdus on rauhoittunut, voidaan alkaa hoitaa verisuonimuutoksia. Nykyään on tarjolla erilaisia valoimpulssi- ja verisuonilaserhoitoja. Nämä hoidot eivät useinkaan ole kertahoitoja, vaan niitä tarvitaan oireen vaikeudesta riippuen 3–5 kertaa, ja kun ongelma on toistuva ja helposti kroonistuva, tarvitaan hoitoja vuosien mittaa useita.

Anna Hjerppe
Ihotautien erikoislääkäri

Liittyvät avainsanat

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys

Muita aiheeseen liittyviä

Sumeneeko silmissä?
Seniorin terveys

Huonontunut näkö, häikäisy ja hämäränäön heikentyminen voivat kieliä kaihista. Kaihi on suomalaisten yleisin silmäsairaus, joka yleistyy iän myötä. Mutta mistä merkeistä tietää, että on aika suunna...

5 kysymystä luomista
Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Miksi joillakin ihmisillä on paljon luomia? Miten tunnistaa huolestuttavat ihomuutokset? Ihotautien erikoislääkäri Maria Huttunen Terveystalosta vastaa luomia koskeviin kysymyksiin.

Syö hyvin, seniori!
Seniorin terveys

Yhteisen pöydän ääreen kokoontuminen ja hyvästä ruoasta nauttiminen ovat tärkeitä hyvinvoinnille myös iän karttuessa. Monipuolinen ravinto auttaa myös pysymään hyvässä kunnossa pidempään.

Sukka irti!
Naisten terveysSeniorin terveys

Pelkkä tukisukka ei riitä suonikohjujen hoitoon, sanoo päivitetty Käypä hoito -suositus.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.