Kysy asiantuntijalta

Eroon silmälaseista

31.1.2012Asiantuntija vastaa
Hei, olen käyttänyt silmälaseja reilun 15 v. ajan. Ne on alun perin määrätty ns. iän myötä tulevan heikentyvän näkökyvyn vuoksi. Voidaanko tehdä laserleikkausta tällaisessa tapauksessa? Olisin halukas luopumaan silmälaseista ja niiden jatkuvasta uusimisesta – ja silti näkemään. Olen yli kuusikymppinen, terve. Jos voidaan, mitä tuollainen leikkaus suurin piirtein maksaisi?

Hei, taittovirhekirurginen laserilla toteutettava toimenpide kohdentuu pääosin kaukonäköön ja siinä esiintyvään taittovirheeseen. Ikänäkö, joka tyypillisesti alkaa 40-45 ikävuoden vaiheilla johtuu silmän sisällä olevan mykiölinssin elastisuuden muuttumisesta ja tällöin silmä ei kykene mukautumaan lähietäisyyksille kuten nuorempana ja luku- sekä päätelasien käyttö tulee ajankohtaiseksi.

Ikänäön korjaamiseen laserkirurgisesti on kehitteillä vaihtoehtoja, joita ihan tällä hetkellä ei vielä kuitenkaan ole tarjolla. Vaihtoehtoisesti myös lähinäköä on pyritty korjaamaan uuden tyyppisillä silmän sisäisillä linsseillä harmaakaihileikkauksen yhteydessä. Ellei kohdallasi kuitenkaan ole kyse diagnosoidusta harmaakaihista voisi olla paikallaan odotella, kunnes lääketieteellinen tarve mykiölinssin vaihtamiselle on olemassa. Tämä siitäkin syystä, että kertomasi mukaan voimakkuustarvetta kaukokatselussa ei ole, vaan lasitarve on pääasiassa luku- ja lähityössä. Tällöin pelkän ikänäön vuoksi silmän sisäisen linssin vaihtaminen tuntuisi tässä kohtaa perusteettomalta.

Näistä lähitulevaisuudessa rakentuvista taittovirhekirurgisesti laserilla toteutettavista toimenpiteistä tulemme informoimaan tarkemmin, mm. Club Terveys -sivustoilla jäsenillemme ensimmäisten joukossa. Toivottavasti nämä vastaukset hieman selvittivät asiaa.

Ystävällisin terveisin, Markku Reis
optikko, taittovirhekirurginen yksikkö
Terveystalo Kamppi

Asiantuntija vastaa

Onko mielessäsi terveyteen tai hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä? Poimimme yleisesti kiinnostavia kysymyksiä vastattavaksi Asiantuntija vastaa -palstalla.

Lähetä kysymys
Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 A, 6.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.