Artikkelit

Uusi videovastaanotto auttaa, kun koronahuolet ahdistavat – ”Elämä palautuu kyllä normaaliksi, pidä yllä toivoa”

Koronaepidemia ja elämä poikkeustilassa saattavat pahentaa jo ennestään yleisiä mielenterveyden häiriöitä. Tilanne voi ahdistaa heitäkin, joilla kaikki oli hetki sitten aivan hyvin. Uudelle videovastaanotollemme pääset nopeasti purkamaan huoliasi. Siellä tukenasi on mielenterveyden ammattilainen.

Kun seinät kaatuvat päälle, mitä voi tehdä? Koronaepidemian vuoksi olemme eristyksissä kotona ja elämme kaikin tavoin poikkeusoloissa. Normaalit rutiinit ovat katkolla: työtä tehdään etänä tai ei ollenkaan, harrastukset on peruttu, liikuntapaikat suljettu ja sosiaalisia suhteita hoidetaan lähinnä puhelimitse tai videolla.

Vastatakseen kriisin myötä lisääntyvään mielenterveyspalveluiden tarpeeseen Terveystalo on avannut uuden matalan kynnyksen mielenterveyspalvelun yksityisasiakkaille. Etävastaanotolla voit tavata mielenterveyden ammattilaisen videoyhteyden välityksellä. Mielen tuki – kriisipalvelusi verkossa on tarkoitettu akuuttien huolien käsittelyyn.

– Uusi etävastaanotto on tarkoitettu akuuttien huolien purkamiseen. Nyt kun elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja, moni kokee stressiä, ahdistusta ja huolta tulevaisuudesta. Kaikkia tunteitaan ei aina halua purkaa läheisille, ja silloin on hyvä turvautua koulutettuun asiantuntijaan. Videovastaanottoja pitävät nimenomaan kriisiapuun perehtyneet psykologit ja psykoterapeutit, johtava psykologimme Tuija Turunen sanoo.

Hän kannustaa hakemaan apua matalalla kynnyksellä ja liikaa aikailematta. Kenen tahansa mieli voi nyt kuormittua yli äyräiden, kun monet arkirutiinit ovat muuttuneet. Parisuhteet voivat kriisiytyä, ja huoli terveydestä ja taloudesta kiristää pinnaa.

– Apua on saatavilla. Yksikin keskustelukerta voi jo auttaa, eikä mikään huoli ole liian pieni, Turunen sanoo.

Monen mieli sairastaa jo nyt

Suomessa mielenterveysongelmat ovat jo nyt syy kaikkien pisimmille sairauslomajaksoille. Asiantuntijat uskovat, että koronaviruksen aiheuttama epidemia näkyy lisääntyvänä mielenterveysoireiluna.

– Koronaepidemia pahentaa monien mielenterveyspotilaiden tilannetta. Jo ennestään mielenterveydeltään hauraat ihmiset jäävät nyt helposti vaille normaaleja tukiverkkoja. Taloushuolet ja epävarmuus tulevasta kuormittavat nyt lähes kaikkia, ja se ei voi olla näkymättä ihmisten mielenterveydessä, Turunen sanoo.

Poikkeustilan jälkeen tarvitaan terapiaa

Tuija Turunen ennustaa, että osa mielenterveysongelmista näkyy vasta viiveellä, kun epidemian pahin huippu on ohitettu.

– Ihmiset voivat kokea järkytystä, kun perusturvallisuus horjuu talouden notkahduksen myötä ja sairastumiset ja jopa kuolemantapaukset tuleva lähelle omaa elinpiiriä. Esimerkiksi moni terveydenhuollon ammattilainen voi saada posttraumaattisen stressin oireita koettuaan työssään ahdistavia tilanteita.Ihmiset usein myös venyvät poikkeustilanteessa ja reagoivat vasta sitten, kun tilanne helpottaa.  On tärkeää, että kaiken tämän jälkihoitoon varaudutaan, Turunen sanoo.

Hän muistuttaa, että selvitäkseen poikkeusoloista ihminen tarvitsee toivoa, ja siihen meidän kaikkien kannattaa nyt keskittyä.

– Poikkeustila ei mene ohi hetkessä, joten tarvitsemme kestävyyttä. Mutta on tärkeää myös muistaa, että jossain vaiheessa elämä palautuu taas normaaliksi.  Suunnittele tulevaisuutta ja pidä yllä toivoa. Sillä tavoin pärjäämme tämän vaikean ajan yli, Turunen neuvoo.

Varaa aika Mielen tuki – kriisipalvelusi verkossa -palveluun

Tutustu Mielen tuki – kriisipalvelusi verkossa -palveluun
Katso miten videovastaanotto toimii ja miten voit testata oman päätelaitteesi toimivuuden

Lue myös:

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.