Artikkelit

Urheilijan riskinä rasitusvammat

Kovan treenaamisen vaarana on liian rankka rasitus. Kipu kertoo siitä, että jotain on tehty liikaa tai väärällä tavalla. Katso urheilijan rasitusvammoista kertova video ja opi, miten rasitusvammoja voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä.

Urheilijan rasitusvamma syntyy liian kovasta rasituksesta. Monesti taustalla on myös muita tekijöitä, kuten puutteellinen suoritustekniikka, urheiluvälineet ja ravinto. Kivun pitkittyessä tai voimistuessa kannattaa suunnata fysioterapeutin vastaanotolle, jossa voidaan selvittää tarkasti rasitusvamman syyt ja taustat sekä ohjeistaa siitä parantumiseen.

Rasitusvamma johtaa harvoin leikkaukseen, mutta vammasta palautumiseen tarvitaan lepoa ja usein lääkkeitäkin. Tulevien rasitusvammojen ehkäisemiseksi tärkeää on myös liikeratojen ja kuormitusten linjausten muuttaminen paremmiksi. Usein esimerkiksi jalkojen rasitusvammoja hoidetaan ja ennaltaehkäistään tasapainottavilla tukipohjallisilla.

Urheilijoiden rasitusvammoista yleisimpiä ovat erilaiset jalkojen, olkapään ja selän rasitusvammat. Polvet ja nilkat joutuvat kovalle rasitukselle monessa lajissa, ja oireilevat usein varsinkin monilla kovaa harjoittelevilla urheilijoilla. 

Olkapäät taas aiheuttavat ongelmia ennen kaikkea heittäjille ja kuntosalitreenaajille. Olkapäiden vammojen ja ylirasituksen kohdalla puhutaankin yleisesti heittäjän olkapäästä. Selälle koituu rasitusta paitsi kovaa urheillessa, myös enenevässä määrin istumatyössä. Siksi selän rasitusvammojen kohdalla onkin tärkeää muistaa oikea suoritustekniikka ja ergonomia niin kuntosalilla kuin toimistossakin.

Lue myös:
Näin aloitat liikunnan turvallisesti
Penikkataudin ehkäisy ja hoito
VIdeo: Hyvä juoksuasento ja askellus

Tarjoamme korkeatasoisia fysioterapiapalveluja, jotka suunnitellaan yhdessä, sinun tarpeisiisi. Kipu, särky, jomotus, voimattomuus, kireys tai muu oire voi viedä työstä ja muusta elämästä turhaan voimia ja rajoittaa tekemistä. Oireiden lievittäminen, helpottaminen ja uusimisen ehkäisy on mahdollista fysioterapeuttiemme avulla.

Varaa aika fysioterapeutille

Muita aiheeseen liittyviä

Tehotreeni ei aina hikoiluta! Näitä lajeja treenaat helposti myös kotona
Liikkujan terveys

Kehoa huoltavat jooga ja pilates lisäävät liikkuvuutta ja hellivät varsinkin toimistotyössä herkästi jäykistyvää kehoa. Ne ovat myös tehokasta treeniä siinä missä kovatempoiset lajitkin. Näitä lajeja on helppo harrastaa myös kotona, sillä niihin ei tarvitse suurta välinearsenaalia tai valtavasti tilaa.

Sampo otti suunnistuksen haltuun henkilökohtaisen kirittäjän avulla
Liikkujan terveys

Räätälöity treeniohjelma siivitti 34-vuotiaan Sampon vauhtiin uuden harrastuksen äärellä. Apuna urakassa toimi Terveystalon Oma Valmentaja.

Vauhdikas lajikokeilu päättyi tuskaisesti – magneettitutkimus paljasti syyn
Liikkujan terveys

Saulin, 33, kuplafutiskokeilu sai ikävän lopun, kun kolarointi pelitoverin kanssa poiki kivuliaan polvivamman. Tehokkaan hoidon ansiosta urheilusta ei kuitenkaan tarvinnut luopua pitkäksi aikaa.

Suunnitteletko kuntoremonttia? Vältä yleinen kompastuskivi
Liikkujan terveys

Syksyä vauhdittavat usein uudet liikuntaharrastukset ja terveellisemmät tavat. Millainen ruokavalio antaa parhaan tuen aktiiviseen arkeen?

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.