Artikkelit

Tavoitteena terveellisempi arki

Terveystalon digitaalinen Oma Suunnitelma auttaa saavuttamaan omat terveystavoitteet. Uusi käyttöliittymä tekee sovelluksesta entistä näppärämmän.

Monella on tavoitteena terve keho ja tasapainoinen arki, mutta vihannekset unohtuvat usein lautaselta ja liikunta jää välistä. Oma Suunnitelma on Terveystalon asiakkaiden ilmainen työkalu terveyden edistämiseen: se on yhdessä terveyden asiantuntijan kanssa tehty yksilöllinen suunnitelma, jossa asetetaan terveyttä ja hyvinvointia tukevia tavoitteita. Oma Terveys -sovelluksessa toimiva suunnitelma auttaa tavoitteiden asettamisessa ja saavutusten seuraamisessa.

– Itse asetettuihin tavoitteisiin on helpompi motivoitua ja sitoutua. Siksi asiantuntijan tarkoituksena ei ole Oma Suunnitelmaa tehdessä listata valmiita terveystavoitteita, jotka käsketään saavuttamaan. Sen sijaan asiakas saa miettiä, mihin oikeasti haluaa pyrkiä, ja asiantuntijan avustuksella valitaan keinot, joilla näihin tavoitteisiin päästään, tähdentää Terveystalon kehittämisylilääkäri Päivi Metsäniemi.

Muutos mukaan arkeen

Oma Suunnitelma luodaan terveystarkastuksen yhteydessä ja jatkossa myös muiden käyntien yhteydessä. Vastaanotolla asetettavat tavoitteet ja ratkaisut on tarkoitus tuoda luontevasti osaksi arkea:

– Esimerkiksi liikuntamääriin ei juuri voi yhden vastaanottokäynnin aikana vaikuttaa, vaan muutos kohti parempaa tapahtuu omassa arjessa. Jos asiantuntijan kanssa on sovittu, että ottaa 10 000 askelta päivässä, omaa edistymistä voi seurata helposti sovelluksesta. Myös omien syömiseen, nukkumiseen tai palautumiseen liittyvien tavoitteiden toteutumista voi seurata sen välityksellä vaivatta vaikka päivittäin, kuvailee työterveyden kehityspäällikkö Sanna Solala.

Terveystavoitteet eivät ole kiveen hakattuja, vaan muuttuvat tarvittaessa elämäntilanteen mukaan.

– Elämässä tulee eteen erilaisia hetkiä, jolloin myös terveystavoitteitaan voi muokata. Oma Suunnitelmaa voidaan päivittää vaikka viikon välein, toisinaan taas riittää, että tavoitteiden toteutumiseen palataan kerran vuodessa. Asiantuntijan kanssa sovitaan tavoitteita miettiessä myös siitä, miten saavutuksia olisi paras seurata, sanoo Solala.

Näkyvä edistys motivoi eteenpäin

Toukokuussa uudistunutta Oma Suunnitelma -sovellusta kehitetään jatkuvasti. Asiakaspalautteen perusteella käyttöliittymä on nyt päivitetty entistä näppärämmäksi ja helppokäyttöisemmäksi.

– Entiseen verrattuna käyttöliittymää on nyt uudistettu roimasti. Tarvittavat tiedot löytyvät uudesta sovelluksesta helpommin, ja hälytykset muistuttavat tärkeistä toimenpiteistä, kuten askelmäärän kirjaamisesta tai vastaanottoajasta. Myös omaa edistymistä on nyt entistä selkeämpi seurata kuvaajan avulla, listaa Metsäniemi.

Oma Suunnitelmia on tehty Terveystalossa jo 100 000 henkilölle. Vaikka sovellusta voi käyttää myös kroonisen sairauden – kuten diabeteksen tai verenpainetaudin – hoidon tukena, suurimmalle osalle se on apuväline elämäntapamuutoksen aikaansaamisessa. Metsäniemi uskoo, että tavoitteiden selkiyttäminen ja edistymisen seuraaminen auttavat eteenpäin:

– Oman hyvinvoinnin edistämisestä puhutaan usein innokkaasti vastaanotolla, mutta oven sulkeutuessa kauniit sanat helposti unohtuvat. Sovelluksen ansiosta asiantuntija kulkee mukana taskussa myös vastaanottojen välillä. Kun terveellisemmän elämän tavoitteluun saa välineitä ja tukea, on helpompi huolehtia, että pysyy terveenä ja hyvinvoivana myös jatkossa.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.