Artikkelit

Silmäleikkauksista apu moneen vaivaan

Elämänlaatua heikentäviin silmävaivoihin on usein saatavissa apua turvallisista leikkaushoidoista. Suomessa tehdään vuosittain noin 15 000 taittovirhe- eli laserleikkausta, joka on turvallinen tapa päästä eroon silmälaseista. Myös ikänäköön voi saada apua leikkauksella. Ikänäköleikkaukset sopivat erityisen hyvin yli 50-vuotiaille sekä kaikille, joilla on alkavia kaihimuutoksia.

Silmälaseja käyttävät tietävät miten vapauttavaa on päästä eroon laseista. Etenkin urheillessa lasit ovat usein tiellä, ja tietyissä ammateissa niistä on jopa haittaa. Silmien laserleikkaus on vaivaton ratkaisu yli 18-vuotiaille likinäöstä, kaukonäöstä tai hajataitteisuudesta kärsiville.

Hyvällä ennakkotutkimuksella on tärkeä rooli leikkauksen onnistumisessa. Esitutkimuksessa selvitetään, onko silmässä jotain rakenteellista poikkeavuutta, jonka takia leikkausta ei kannata tehdä. Laserleikkaus ei sovi henkilöille, joilla on sarveiskalvon rakenteellinen poikkeavuus tai muita rakenteen muutoksia. Yleissairauksista erityisesti autoimmuunitaudit ja sidekudossairaudet ovat este leikkaukselle

Laserleikkauksen tavallisin sivuvaikutus on silmien kuivuminen, jota kokee noin 50 % potilaista. Vaiva poistuu yleensä muutamassa kuukaudessa. Laserleikkauksissa vakavat riskit ovat erittäin harvinaisia.

Silmien laserleikkaus on kivutonta. Potilas saa rauhoittavan esilääkityksen. Lasertoimenpide itsessään kestää alle minuutin ja toimenpide kokonaisuudessaan noin puoli tuntia.

Linssileikkauksella eroon ikänäöstä

Yli 40-vuotiaana silmän linssi ja linssiä säätelevät lihakset jäykistyvät asteittain. Tätä kutsutaan ikänäöksi, jolloin tarvitsemme lähelle katsomiseen lukulasit.

Asiakkaalle oikein suunniteltu ikänäköleikkaus mahdollistaa useimmille näkemisen kauas, keskietäisyydelle sekä lähelle ilman silmälaseja. Terveystalolla on käytössä uusimmat ikänäköleikkaukseen liittyvät kirurgiset menetelmät sekä silmäkirugit, joilla on ainutlaatuisen laaja kokemus leikkauksista.

-Tavallisin ikänäköleikkaus on linssileikkaus, jossa silmän oma linssi vaihdetaan uuteen linssiin. Leikkaustekniikka on sama kuin kaihileikkauksessa, jota pidetään yhtenä maailman turvallisimmista leikkaustavoista. Ne potilaat, joille on tehty linssileikkaus, eivät enää myöhemmin tarvitse kaihileikkausta, toteaa ylilääkäri Matti Seppänen.

Ikänäköleikkaus suoritetaan päiväkirurgisena toimenpiteenä, josta potilas kotiutuu muutamassa tunnissa. Varsinainen toimenpide kestää noin 30 minuuttia ja on kivuton. Silmät leikataan yleensä noin viikon välein.

Suomessa ikänäköleikkaus on kuluttajille vielä melko tuntematon. Suomessa tehdään vuosittain noin 1 000 leikkausta, siinä missä Ruotsissa tehdään 15 000 leikkausta. Väestön ikääntyessä ja tiedon lisääntyessä määrä kasvanee. Leikkausta ei kuitenkaan suositella henkilöille, joilla on jokin muu silmäsairaus.


Terveystalo tekee laser- ja linssileikkauksia Helsingissä ja Oulussa.

Varaa aika silmälääkärille

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 A, 6.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.