Artikkelit

Ravitsemusterapeutti on hyvinvoinnin huippuosaaja

Ravitsemusterapeuttimme auttavat sinua silloin, kun ravintoasiat mietityttävät. Esimerkiksi painonhallinta, vatsavaivojen hoito ravitsemuksen keinoin ja erilaiset ruokavaliot ovat ravitsemusterapeutin leipälajeja.

Ravitsemus vaikuttaa hyvinvointiimme kokonaisvaltaisesti. Vääränlainen ruoka, liian niukka tai liian runsas energiansaanti vievät pohjan hyvinvoinnilta ja altistavat sairauksille.

– Ruokaan liittyy nykyään paljon uskomuksia ja myyttejä, jotka eivät pidä paikkaansa. Tuskin millään muulla elämän alueella rehottaa niin monia villejä oppeja kuin ruokavalioissa. Osa niistä on yksinkertaisesti haitallisia terveydelle, sanoo johtava ravitsemusterapeuttimme Mikko Rinta.

Jos syömiseen liittyvät asiat mietityttävät sinua, kannattaa hakea apua koulutetulta ammattilaiselta. Ravitsemusterapeuttimme osaavat auttaa kaikissa sellaisissa ravintopulmissa, jotka liittyvät elämäntapoihin, fyysiseen ja mielen hyvinvointiin tai sairauksien hoitoon.

– Ammattitaito syntyy koulutuksesta ja kokemuksesta. Me ravitsemusterapeutit olemme ainoita laillistettuja ravitsemuksen asiantuntijoita. Olemme koulutukseltamme vähintään maistereita, ja laaja asiantuntemus ja kokemus monenlaisista asiakkaista antavat meille eväät löytää juuri sinulle järkevä ja toimiva ruokavalio, Rinta sanoo.

– Voit tulla vastaanotollemme ilman lähetettä, mutta myös lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähettämänä, sillä ravitsemus liittyy monen sairauden hoitoon. Oikeanlaisella ravinnolla voidaan myös ennaltaehkäistä sairauksia.
Löydä tilanteeseesi sopiva ravitsemusterapeutti.

Kun syyt ongelmiin on kartoitettu, ravitsemusterapeutti antaa konkreettiset ja tavalliseen arkeen sopivat ohjeet ruokavaliosta ja muista sitä tukevista elämäntavoista. Yleensä muutamakin käynti ravitsemusterapeutin luona auttaa. Tavoitteista riippuen tuloksia syntyy jopa parissa viikossa tai kuukaudessa.

– Moniammatillisen hoitotiimimme varmoissa käsissä tavoitteesi ja oireesi osataan huomioida kokonaisvaltaisen hyvinvointisi kannalta. Ravitsemusterapeuttimme osaavat terveydenhuollon ammattilaisina ohjata sinut oireidesi perusteella tarvittaessa esimerkiksi psykoterapeutille tai gastroenterologille, joka on maha-suolikanavan sairauksien hoitoon perehtynyt erikoislääkäri.

Varaa aika ravitsemusterapeutille

Lue myös: 

Muita aiheeseen liittyviä

Tiesitkö, että Terveystalo on myös sairaala?
Lapsen terveys

Terveystalo tunnetaan lääkärikeskuksena, mutta kaikki eivät tiedä, että Terveystalolla on kaikissa suurimmissa kaupungeissa myös sairaala. Sairaalayksiköt palvelevat niin yksityisiä asiakkaita kuin vakuutusyhtiöiden, työterveyshuollon ja kuntayhteistyön kautta tulevia potilaita. Terveystalon sairaaloissa tehdään monipuolisesti vaativiakin leikkauksia, ja hoitoon pääsee nopeasti.

Influenssa tulee taas – testaa, kuulutko riskiryhmään
Lapsen terveys

Influenssa on kurja tauti kenelle tahansa, mutta erityisen tärkeää siltä suojautuminen on, jos kuulut riskiryhmään tai jos lähipiiriisi kuuluu riskiryhmään kuuluvia.

Mammografia, ultraääni vai magneetti? Kahdeksan kysymystä rintojen tutkimuksista
Naisen terveys

Mitä rintojen tutkimuksista pitäisi tietää? Kysymyksiin vastasi radiologimme Sami Kiiskinen.

Syystaudit rantautuvat lapsiperheisiin – älä vie sairasta lasta hoitoon!
Lapsen terveys

Pöpöt jylläävät päiväkodeissa ja kouluissa etenkin syksyisin. Lue vinkit lapsiperheen tavallisimpien syystautien selättämiseen.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.