Artikkelit

Ravitsemusterapeutin vinkit – näin teet onnistuneen elintapamuutoksen

Onnistunut ruokavaliomuutos vaatii ennen kaikkea motivaatiota ja pitkäjänteisyyttä.

Uuden vuoden startatessa moni asettaa tavoitteet korkealle ja lähtee tavoittelemaan entistä terveellisempää elämäntyyliä. Nappaa johtavan ravitsemusterapeutimme Mikko Rinnan vinkit onnistuneeseen ruokavaliomuutokseen!

 1. Lähtökohdat kuntoon.
  Ole realistinen ja selvitä lähtötilanne. Mihin muutoksella tähdätään? Mitkä asiat motivoivat pitämään muutoksen vaatimista asioista kiinni? Kun tavoitteet ja niiden taustalla vaikuttavat arvot on kirkastettu, muutoksella on paremmat mahdollisuudet onnistua. 

  Samalla on hyvä kartoittaa muut elämän osa-alueet – millä tolalla ovat esimerkiksi uni, aktiivisuus, sosiaaliset suhteet ja päihteidenkäyttö? Ne vaikuttavat ratkaisevasti muiden valintojen onnistumiseen. Elämänmuutos on tärkeää tehdä oikealla hetkellä. Siitä saatavan hyödyn on aina oltava suurempi kuin sen vaatima vaiva.

 2. Älä mullista koko elämää kerralla.
  Muutos on hyvä toteuttaa omilla ehdoilla. Jos sosiaalisten suhteiden ylläpito on tärkeä arvo, elämänmuutos ei saa rajoittaa niitä. Mitä isompi muutos, sitä pienempiin osiin palasteltuna se kannattaa tehdä. Kohti parempaa edetään pienin askelin, yksi välietappi kerrallaan.

 3. Hae lähipiiriltä tukea muutokselle.
  Lähipiirin asenteilla on suuri merkitys muutoksen onnistumisessa – ympäristön pitää tukea muutosta. Vaikka oma tahdonvoima olisi suuri, muutos voi olla liian raskas toteuttaa, mikäli perhe tai kaveripiiri hangoittelevat vastaan. Koetinkiveksi voi nousta yhtä lailla negatiivisesti suhtautuva lähipiiri kuin esimerkiksi yötyö, joka hankaloittaa arkea.

 4. Anna ammattilaisen auttaa eteenpäin.
  Ravitsemusterapeutti on erikoistunut ottamaan huomioon jokaisen henkilökohtaisen tilanteen ja rakentamaan elintapamuutoksen kullekin sopivaksi. Ammattilainen osaa auttaa, olipa kyse ruokavaliosta luistamisesta tai liiankin innokkaasta suorittamisesta. Pikavoittoja tavoitellessaan moni ryhtyy syömään liiankin niukasti ja treenaamaan turhan kovaa, jolloin tuloksena voi olla ylikunto.

Tutustu ravitsemuspalveluihimme

Lue myös:

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.