Artikkelit

Oman hoitavan lääkärin tavoittaa myös etänä

Diabeteksen ja muiden sisätautien rutiininomaiset välikontrollit onnistuvat helposti ja nopeasti etävastaanotolla – missä tahansa oletkin. Sisätautien erikoislääkärimme kertoo, mihin kaikkeen etävastaanottoa voi hyödyntää.

Sisätautien erikoisala tutkii, hoitaa ja ennaltaehkäisee sisäelinten ja aineenvaihdunnan sairauksia. Sisätauteihin kuuluu monia pitkäaikaissairauksia, kuten esimerkiksi tyypin 1 ja 2 diabetes, verenpainetauti sekä kilpirauhasen ja vatsan alueen sairaudet.

Yhteistä kaikille sisätaudeille on se, että sairaus vaatii jatkuvaa omahoitoa ja säännöllisiä käyntejä lääkärin vastaanotolla. Moni sisätautipotilas onkin ollut viime aikoina iloisesti yllättynyt, sillä välikontrolleja voi nykyään hoitaa näppärästi myös etävastaanotolla.

– Välikontrollit sopivat erinomaisesti etävastaanotolla hoidettaviksi. Puhelin- tai videovastaanotolla voidaan käydä läpi potilaan tekemät omamittaukset sekä mahdolliset laboratoriotutkimusten tulokset, kertoo sisätautien erikoislääkärimme Joni Suomi.

– Tarvittavat laboratoriotutkimukset voidaan tehdä missä tahansa Terveystalon laboratoriossa. Tulokset tulevat heti valmistuessaan potilaan nähtäviksi Oma Terveys -sovellukseen ja ne käydään yhdessä lääkärin kanssa läpi etävastaanotolla, Suomi jatkaa.

Etävastaanottoaika kannattaa varata mahdollisuuksien mukaan omalle hoitavalle lääkärille, joka tuntee parhaiten potilaan hoitohistorian. Verkkoajanvarauksessa tuttua lääkäriä voi hakea asiantuntijahaun avulla.

Hoidon arvio etänä

Etävastaanottoa voidaan lisäksi käyttää, jos tarvitaan toisen lääkärin arvio hoidosta tai tarvitaan hoidon tehostusta. Jos potilas asuu syrjäisellä seudulla, paikkakunnalla ei välttämättä ole erikoislääkäriä käytettävissä. Tällöin etävastaanotto tuo sopivan asiantuntijan saataville oman asuinalueen ulkopuolelta.  

– Potilas voi olla esimerkiksi yleislääkärin hoidossa omassa terveyskeskuksessa. Tarvittaessa erikoislääkäri voi arvioida etänä, onko hoito ajantasaista tai tarvitaanko siihen jotain muutoksia.

Etävastaanotolla voidaan kätevästi hoitaa myös lääkitysasioita.

– Lääkkeiden annostusta ei saa muuttaa omin päin. Tarvittaessa lääkäri voi arvioida potilaan kokonaistilanteen etävastaanotolla ja tehdä muutoksia lääkkeisiin tai annostukseen. Myös reseptin uusiminen onnistuu etänä, Suomi muistuttaa.

Etävastaanotolla voidaan esimerkiksi:

  • hoitaa diabeteksen ja muiden sisätautien välikontrollit
  • käydä läpi laboratoriotutkimusten tuloksia
  • selvitellä pitkään jatkuneita vatsavaivoja
  • arvioida lääkitysasioita
  • uusia reseptejä

Täysin uusien oireiden ilmaantuessa tulisi hakeutua hoitoon lääkärikeskukseen. Tällöin lääkäri voi tehdä tarvittavat tutkimukset saman tien paikan päällä.

Etävastaanotto ei sovellu voimakkaiden ja akuuttien oireiden hoitoon. Jos sinulle tulee esimerkiksi hengenahdistusta, rintakipua tai äkillistä voimakasta vatsakipua, hakeudu viipymättä lääkärikeskukseen tutkittavaksi.

Varaa aika sisätautilääkärin etävastaanotolle

Omalle hoitavalle lääkärille voi varata puhelin- tai videovastaanottoajan. Kaikki vastaanotot ovat varattavissa puhelinaikoina. Puhelinvastaanotto hoituu puhelimitse niin, että asiantuntija soittaa varauksen yhteydessä annettuun puhelinnumeroon sovittuna aikana. Osa lääkäreistä tarjoaa myös videovastaanottoaikoja. Videovastaanotto toimii parhaiten Oma Terveys -mobiilisovelluksella.

Lue myös:

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.