Artikkelit

Nopea diagnoosi säästää aikaa ja yöunia - Terveystalossa rintojen tutkimukseen pääsee tarvittaessa nopeasti

Rintojen terveys on harvoin päällimmäisenä mielessä – ennen kuin jotain poikkeavaa ilmenee. Moni saattaa myös kieltää omia oireitaan pitkään. Aavistusten kanssa ei kannata elää. Jos syöpä löydetään pienenä ja aikaisessa vaiheessa, sillä on nykyään todella hyvät hoitoennusteet.

Rintojen terveys on harvoin päällimmäisenä mielessä – ennen kuin jotain poikkeavaa ilmenee. Moni saattaa myös kieltää omia oireitaan pitkään. Aavistusten kanssa ei kannata elää. Jos syöpä löydetään pienenä ja aikaisessa vaiheessa, sillä on nykyään todella hyvät hoitoennusteet.

Kun rinnasta löytyy patti tai muu poikkeama, harva haluaa odottaa viikkoja päästäkseen lääkärille tarkempiin tutkimuksiin. Onneksi yöuniaan ei tarvitse menettää, sillä Terveystalossa tutkimuksiin pääsee nopeasti.

Milloin tutkimuksiin?

Kansallisia mammografiaseulontoja tehdään 50–69-vuotiaille naisille. Rintasyövän esiintyvyys lisääntyy 45 ikävuoden jälkeen. Alle 30-vuotiailla se on hyvin harvinainen, muttei tavaton.

Oma seuranta on rintojen terveydessä avainasemassa. Rinnat tulisi tunnustella läpi mielellään kerran kuukaudessa. Ajankohdalla esimerkiksi suhteessa kuukautiskiertoon ei ole merkitystä, kunhan se on suunnilleen sama joka kerralla.

Pidä silmällä ainakin seuraavia muutoksia:

  • kyhmyt
  • patit
  • poikkeukselliset luomet
  • ihottumat
  • rintakivut
  • ihon tai nännin vetäytyminen

Tyypillisesti rintasyöpä on kova, aristamaton patti rinnassa. Myös vaihdevuodet tai vaihdevuosilääkitys voivat aiheuttaa muutoksia ja kipeytymistä rinnoissa. Pienetkin muutokset kannattaa tarkistuttaa lääkärillä, varsinkin jos ne vaivaavat mieltä.

Terveystalossa tehtävät rintatutkimukset

Terveystalossa tehdään mammografioita, ultraäänitutkimuksia, varjoainekuvauksia, magneettikuvauksia ja näytteenottoa eri menetelmillä. Palvelut keskittyvät rintasyövän poissulkuun tai toteamiseen – se kun on oikeastaan ainoa rinnassa ilmenevä, terveyttä uhkaava sairaus.

Rintojen ultraäänitutkimuksessa on suositeltavaa käydä silloin tällöin sen jälkeen, kun on täyttänyt 40 vuotta. Mikäli ultraäänessä löytyy jotain poikkeavaa, voidaan tutkimusta täydentää mammografialla tai rintojen magneettitutkimuksella. 

Lue lisää rintojen tutkimuksista

Muita aiheeseen liittyviä

Mammografia, ultraääni vai magneetti? Kahdeksan kysymystä rintojen tutkimuksista
Naisen terveys

Mitä rintojen tutkimuksista pitäisi tietää? Mitkä tekijät altistavat rintasyövälle? Kysymyksiin vastasi radiologimme Marina Rosliakova.

Kova kipu ei kuulu kuukautisiin – tunnistatko endometrioosin oireet?
Naisen terveys

Endometrioosi voi oireilla esimerkiksi voimakkaina kuukautiskipuina.

Painonhallinta elämäntavaksi
Naisen terveys

Haluaisitko pudottaa painoasi? Ennen kuin ryhdyt äkillisiin muutoksiin ruokavaliossasi, pysähdy hetkeksi miettimään omaa hyvinvointiasi laajemmin.

Ehkäisyasiat kuntoon etänä – gynekologille missä ja milloin vain
Naisen terveys

Luulitko, että gynekologin tapaaminen edellyttää aina fyysiselle vastaanotolle hakeutumista? Gynekologin etävastaanotolla voi keskustella esimerkiksi vaihdevuosioireista, kuukautisten siirrosta tai seksuaaliterveydestä.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.