Artikkelit

Mies kun tulee tiettyyn ikään

Erityisesti keski-ikäisen kannattaa seurata omaa terveyttään säännöllisesti. Silloin nostavat päätään ensimmäiset merkit riskeistä, jotka voivat vaikuttaa elämänlaatuun tulevaisuudessa.

Sitkeässä myytissä lääkäriä karttelevasta miehestä on totuuden siemen: suomalaismiehet saattavat edelleen vältellä omasta terveydestään puhumista. Hyvien elämäntapojen lisäksi olisi kuitenkin tärkeää, että miehet myös kävisivät säännöllisesti terveystarkastuksissa. Omaa aktiivisuutta tarvitaan, sillä Suomessa ei toistaiseksi järjestetä yleisiä seulontoja miesten sairauksiin, esimerkiksi eturauhassyöpään.

Erityisesti keski-iässä seuranta on tärkeää, koska silloin ilmaantuvat ensimmäiset merkit terveysriskeistä, jotka voivat johtaa sairauksiin myöhemmässä elämässä. Myös liikkumattomuus ja huonot ravitsemustottumukset, kuten niukka kasvisten saanti ja liiallinen määrä kovaa rasvaa, voivat altistaa terveysongelmille. Epäterveellinen ravinto nostaa keski-ikäisten verenpainetta ja kolesteroliarvoja sekä lisää selvästi sydän- ja verisuonitautien sekä syöpien riskiä.

Milloin viimeksi mittasit verenpaineesi? Muutokset terveydessä eivät välttämättä aiheuta tuntemuksia tai näy päällepäin: esimerkiksi lievästi kohonnut verenpaine tai -sokeri voi kertoa riskistä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin tai diabetekseen.

Hyödynnä helppoja lähetteettömiä laboratoriotutkimuksia

Terveystalossa voit mittauttaa helposti esimerkiksi kolesteroliarvosi, hemoglobiinisi tai verensokeritasosi laboratoriossa ilman lähetettä. Tutkimusten tulokset näet niiden valmistuttua Oma Terveys -palvelussa, missä voit tutustua tuloksiin, silloin kun haluat.

Jos haluat kattavammin tietoa omasta terveydentilasta, voit hyödyntää valmiita tutkimuspaketteja:

Miehen perustutkimuspaketti sisältää 12 laboratoriotutkimusta, jotka kartoittavat kattavasti yleisen terveydentilan ja erityisesti miehen elimistölle ominaiset kohteet. Tulosten perusteella saat tietoa mahdollisista piilevistäkin tulehduksista, aineenvaihdunnan häiriöistä, anemiasta, kilpirauhasen toimintahäiriöistä, elimistön puolustusjärjestelmän häiriöistä, mieshormonin tasosta ja kolesteroliarvoista.

50+ Miehen tutkimuspaketin 19 tutkimusta, joiden perusteella saat tietoa mahdollisista piilevistäkin tulehduksista, aineenvaihdunnan häiriöistä, anemiasta, kilpirauhasen toimintahäiriöistä, elimistön puolustusjärjestelmän häiriöistä, vitamiinin puutoksista, luuston tilasta, mieshormonista sekä kolesteroliarvoista. Paketti sisältää myös PSA mittauksen.

Liikkujan tutkimuspaketti kartoittaa aktiivisen liikkujan elimistön kuntoa. Paketti sisältää 12 laboratoriotutkimusta, jotka kartoittavat yleistä terveydentilaa ja erityisesti liikkuvalle ihmiselle tärkeitä arvoja. Testitulosten perusteella saat tietoa mahdollisista piilevistä tulehduksista, aineenvaihdunnan häiriöistä, anemiasta, elimistön puolustusjärjestelmän häiriöstä sekä palautumisesta, vitamiinin puutoksista, luuston tilasta sekä kolesteroliarvosta.

Varaa aika laboratorioon

Muita aiheeseen liittyviä

Painonhallinta elämäntavaksi
Naisen terveys

Haluaisitko pudottaa painoasi? Ennen kuin ryhdyt äkillisiin muutoksiin ruokavaliossasi, pysähdy hetkeksi miettimään omaa hyvinvointiasi laajemmin.

Vatsa-aortan pullistumassa saattaa piillä välitön hengenvaara
Miehen terveys

Vatsa-aortan pullistuma on salakavala tauti, joka kehittyy pikkuhiljaa. Pahimmillaan pullistuma voi johtaa vatsa-aortan repeämiseen, aiheuttaen äkillisen ja hengenvaarallisen tilan.

Mikä tuo miehen lääkäriin?
Miehen terveys

Terveystalo selvitti miesten yleisimmät lääkärikäyntien syyt. Alle nelikymppisillä kärkisijoilla ovat polvivammat ja selkäkipu, mutta korkea verenpaine yleistyy jo 40 vuotta täyttäneillä.

Elämäntaparemontin aika?
Miehen terveys

Keski-iän kynnyksellä eletty elämä alkaa näkyä ja tuntua myös kehossa. Miehillä vatsa saattaa kasvaa, kolesteroliarvot kohota ja erektio oikutella.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.