Artikkelit

”Lentokentällä meinasi päästä itku” – Terveystalon etävastaanotto on matkailijan luottokumppani

Moni törmää matkallakin tarpeeseen käydä lääkärin vastaanotolla, olipa kyse unohtuneista lääkkeistä tai odottamattomasta tapaturmasta. Terveystalon etäpalvelut kulkevat reissuillakin kätevästi mukana taskussa.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, ettei tämä voi olla totta, muistelee Hanna*, 33, muutaman kuukauden takaisia tunnelmiaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Hanna oli juuri saapunut lentoasemalle ja lento kauan odotetulle reppumatkalle oli lähdössä vain puolentoista tunnin päästä. Asetuttuaan lähtöselvitysjonoon ja silmäiltyään käsimatkatavaroita koskevia ohjeita hän tajusi yhtäkkiä, ettei ollut pakannut laukkuunsa lainkaan päivittäin otettavia lääkkeitään.

– Tiesin jo laukkuani tutkimatta, että lääkkeet olivat unohtuneet olohuoneen pöydälle. Itkuhan siinä meinasi päästä, sillä asun Lahdessa ja tiesin, etten mitenkään ehtisi noutaa niitä kotoa myöhästymättä lennoltani.

Hanna siirtyi jonosta sivuun pohtimaan tilannetta ystävänsä kanssa. Terveystalon etäpalveluita hiljattain testannut matkakumppani keksi suositella Hannalle Resepti uusiksi -palvelua. Ladattuaan Oma Terveys -sovelluksen Hanna saikin saman tien yhteyden lääkäriin, ja selitettyään tilanteensa lääkärille resepti ilmestyi palveluun näkyviin jo muutamassa minuutissa.

– Koko prosessiin meni aikaa ehkä vartti, vaikka matkan peruuntumisen pelossa aika tuntuikin pidemmältä, Hanna nauraa.

– Tarinallani oli kuitenkin onnellinen loppu: saatuani reseptin chatin kautta kiiruhdin lentoaseman apteekkiin, mistä sain tarvitsemani lääkkeet mukaani ja ehdin lennolle ongelmitta!

Etäpalvelut kulkevat mukana kaikkialle

Terveystalon etäpalvelut kulkevat mukana kätevästi Oma Terveys -sovelluksessa 24/7. Videovastaanotolla tai chatissä nettilääkäri tai muu asiantuntija voi hoitaa monipuolisesti terveysasioita, jotka eivät vaadi fyysisiä tutkimuksia. Terveystalon Lääkäri-chat palvelee vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä, joten terveyteen liittyviä asioita voi hoitaa näppärästi juuri sieltä, missä itse on.

– Etäpalvelut ovat erityisen käteviä paljon matkustaville ihmisille. Vieras kulttuuri ja kielimuuri voivat vaikeuttaa asiointia paikallisella vastaanotolla, mutta chatissa omaa kieltä puhuvaan asiantuntijaan saa yhteyden keskimäärin 7 sekunnissa. Chattailun lisäksi asiakas voi avata videoyhteyden asiantuntijan kanssa ja tarvittaessa lähettää diagnoosin tekemistä helpottavia tiedostoja, kuten kuvia tai muita dokumentteja, kertoo etäpalveluistamme vastaava Annette Kainu.

– Resepti uusiksi -palvelu on käytetyimpiä etäpalveluitamme: siinä voi jonottamatta uusia jopa kolme reseptiä kerralla. Tarvittaessa voi pyytää eurooppalaisen lääkemääräyksen, jolla lääkkeiden saanti onnistuu myös EU-maissa matkustettaessa, Kainu lisää.

Etäpalveluita tarjoavat Terveystalossa yleis- ja erikoislääkäreiden lisäksi esimerkiksi ravitsemusterapeutit, psykologit ja sairaanhoitajat.

Videovastaanotto taipuu monenlaisiin tarpeisiin: esimerkiksi terapiakäynti tai keskustelu jo todetun sairauden hoidosta sopii hyvin videovastaanoton kautta hoidettavaksi. Chat-palvelut ovat puolestaan käteviä silloin, kun tarvitsee nopean vastauksen tai vaikkapa mielipiteen siitä, vaatiiko vaiva fyysiselle vastaanotolle lähtemistä. Tarvittaessa asiantuntijat ohjaavat asiakkaan toisen asiantuntijan vastaanotolle tai esimerkiksi laboratoriotutkimuksiin.

Terveystalon etäpalveluita voi käyttää joko Oma Terveys -sovelluksessa (Google Play, App Store) tai Oma Terveys -verkkosivustolla.

*Hanna ei esiinny artikkelissa omalla kuvallaan.

Tutustu etäpalveluihimme

Lue myös:

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.