Artikkelit

Kun rinta oireilee ja huoli herää, apu on lähellä

Suomessa noin joka kymmenes nainen sairastuu elämänsä aikana rintasyöpään. Varhaisessa vaiheessa todetun syövän paranemisennuste on onneksi erittäin hyvä, sillä niistä 80–90 prosenttia paranee kokonaan. Terveystalo Kampin Rintakeskuksessa kaikki tarvittavat tutkimukset tehdään nopeasti ja luotettavasti.

Jokainen rintaoire kannattaa tutkia. Patti rinnassa, sisäänvetäymä iholla, verinen nännierite tai rintatulehdus ilman raskautta ei aina ole merkki rintasyövästä, mutta ne kannattaa selvittää huolella.

Terveystalo Kamppi tarjoaa korkealaatuista rintatutkimusta. Tavoitteena Terveystalo Kampilla on tarjota Suomen nopein ja kattavin palvelukokonaisuus rintatutkimuksessa ja huomioida asiakkaan tilanne kokonaisvaltaisesti. Kaikki tarvittavat tutkimukset tehdään nopeasti ja luotettavasti.

Mammografia on rintojen perustutkimus

Naisilla rintasyöpäriski alkaa kasvaa vaihdevuosia lähestyttäessä. Iän tuoma riski tiedostetaan hyvin, minkä vuoksi kaikki 50–69-vuotiaat naiset kutsutaan Suomessa mammografiaseulontoihin kahden vuoden välein, kertoo radiologian erikoislääkäri Tomi Pudas Terveystalo Kampista.

– Rintasyöpää epäiltäessä tehdään muutenkin aina mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus, sekä otetaan epäilyttävästä muutoksesta kudosnäyte neulabiopsialla. Kudosnäytteen ottaa radiologi. Apuna käytetään useimmiten ultraääniohjausta tai tarvittaessa mammografiaohjausta. Kaikki syöpätyypit eivät näy mammografioissa, mutta toisaalta on syöpiä, jotka löytyvät vain mammografian avulla, Pudas kertoo.

Terveystalossa kuvaukset tehdään digitaalisena, jolloin röntgenhoitaja voi heti tarkistaa, että kuvat ovat onnistuneet. Uusi tekniikka on merkittävästi pienentänyt tutkimuksesta tulevaa sädeannosta sekä parantanut kuvanlaatua huomattavasti.

Rintojen omatoiminen tutkiminen on myös tärkeää, sillä rintasyöpään voi sairastua myös alle 50-vuotiaana.

– Rinnat kannattaa tutkia säännöllisesti kerran kuussa kuukautisten jälkeen. Jos rintakudos on tiivis ja hankalasti tutkittavissa tai jos tietää omaavansa perinnöllisiä riskitekijöitä, tarvittavista mammografiatutkimuksista kannattaa neuvotella lääkärin kanssa jo ennen varsinaista seulontaikää, Pudas muistuttaa.

Terveystalo Kampin Rintakeskus löytyy osoitteesta Jaakonkatu 3, 00100 Helsinki. Ajan voit varata verkossa osoitteessa www.terveystalo.com tai puhelimitse numerosta 030 6000.

Varaa aika

Muita aiheeseen liittyviä

Mammografia, ultraääni vai magneetti? Kahdeksan kysymystä rintojen tutkimuksista
Naisen terveys

Mitä rintojen tutkimuksista pitäisi tietää? Mitkä tekijät altistavat rintasyövälle? Kysymyksiin vastasi radiologimme Marina Rosliakova.

Kova kipu ei kuulu kuukautisiin – tunnistatko endometrioosin oireet?
Naisen terveys

Endometrioosi voi oireilla esimerkiksi voimakkaina kuukautiskipuina.

Painonhallinta elämäntavaksi
Naisen terveys

Haluaisitko pudottaa painoasi? Ennen kuin ryhdyt äkillisiin muutoksiin ruokavaliossasi, pysähdy hetkeksi miettimään omaa hyvinvointiasi laajemmin.

Ehkäisyasiat kuntoon etänä – gynekologille missä ja milloin vain
Naisen terveys

Luulitko, että gynekologin tapaaminen edellyttää aina fyysiselle vastaanotolle hakeutumista? Gynekologin etävastaanotolla voi keskustella esimerkiksi vaihdevuosioireista, kuukautisten siirrosta tai seksuaaliterveydestä.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.