Artikkelit

Keho kuntoon fysioterapialla

Fysioterapeuttimme ovat apunasi, kun tarvitset hoitoa esimerkiksi lihasten ja nivelten vaivoihin. Yli 90 prosenttia tuki- ja liikuntaelinoireista on toiminnallisia, ja niihin voidaan vaikuttaa harjoittelulla.

– Kirkas päämäärä, oma motivaatio ja huolelliset toimintaohjeet – näillä eväillä useimmat kipu- ja jäykkyysoireet saadaan talttumaan, sanoo fysioterapian palvelupäällikkömme Markus Forsell.

Jos kehon krempat vaivaavat tai liikkumiseen liittyvät kysymykset mietityttävät, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Fysioterapeuttimme ovat ihmisen anatomian ja liikkumisen koulutettuja asiantuntijoita. Perinteisen vastaanoton lisäksi fysioterapeutille voi varata ajan puhelin- ja videovastaanotoille.

– Yhä useammin asiakkaat haluavat neuvoja liikunnan harrastamiseen. Jos juokseminen sattuu polviin, me neuvomme juoksutekniikkaa ja lihasharjoitteita. Jos taas hartianseutusi on kireä ja tuntuu kipeältä, oikeilla harjoitteilla lihakset ja nivelet saadaan taas kuntoon, Forsell kertoo.


Motivaatiolla ja toistoilla tuloksia

– Meillä on aikaa kuunnella tarinasi ja huolesi. Testaamme niveltesi liikkuvuutta ja etsimme syyn kivuillesi. On tärkeää, että olet itse motivoitunut hoitamaan vaivasi kuntoon, sillä usein kotona tehdyt liikeharjoitteet ovat hoidon a ja o. Kotiharjoitteiden tueksi saat selkeät video-ohjeet, jotka on koottu Oma Terveys -palveluun. 

Fysioterapeutin kanssa sekä keskustellaan että harjoitellaan. Vastaanotolla tai etävastaanotolla videoyhteyden kautta fysioterapeutti näyttää, miten liikeratoja voi ohjata oikeaan suuntaan.

– Samalla kun neuvomme oikeita liikeratoja, puramme myös monia myyttejä, joita liittyy esimerkiksi kivun hoitamiseen. Vaivat voivat olla kivun lisäksi todella moninaisia: lihaskipu voi ilmetä vaikkapa voimattomuutena, jota pystymme hoitamaan harjoitteilla, Forsell sanoo.

Kun vaivoille löytyy selitys, löytyy myös keino hoitaa niitä.

– Me opetamme asiakasta kuuntelemaan omaa kehoaan paremmin. Kun oman kehonsa toimintaa ymmärtää paremmin, jaksaa myös tehdä toistoja, joita vaivojen paraneminen usein vaatii.

Varaa aika fysioterapeutille

Lue myös:

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.