Artikkelit

Kausi-influenssa tekee tuloaan - rokote suojaa tehokkaasti

Rokote on tehokkain suoja influenssaa vastaan. Se kannattaa ottaa nyt, jotta tarvittava suoja ehtii muodostua ajoissa.

Influenssakauden huippu osuu Suomessa vuosittain kevättalveen, joten influenssarokote kannattaa ottaa viimeistään marras-joulukuussa. Silloin elimistö ehtii kehittää riittävästi vasta-ainetta ennen tartunta-aallon alkamista.

– Hyvissä ajoin otetun rokotteen lisäksi hyvä käsihygienia auttaa suojautumaan taudilta. Kannattaa esimerkiksi opetella aivastamaan tai yskimään käden sijaan nenäliinaan tai hihaan, neuvoo yleislääketieteen erikoislääkäri Jaakko Halonen Terveystalosta. 

Influenssa iskee flunssaa rajummin

Influenssa on eri tauti kuin tavallinen flunssa tai nuhakuume. Kausi-influenssalla tarkoitetaan A- ja B-virusten aiheuttamaa hengitysteiden tulehdusta, kun taas flunssaa aiheuttaa moni eri virus.

– Influenssa alkaa äkillisemmin ja on oireiltaan flunssaa rajumpi. Tyypillisesti influenssaan kuuluvat korkea kuume, voimakkaat nivelkivut, väsymys, vilunväristykset, päänsärky, huonovointisuus ja kova yskä, kuvailee Halonen.

Viime vuonna otettu rokote ei auta

Koska influenssavirukset muuntuvat jatkuvasti, ei viime tai edellisvuonna otettu influenssarokote enää tänä talvena suojaa taudilta. Rokotuksella influenssa voidaan ehkäistä jopa noin 70–80-prosenttisesti: parhaimmillaan rokotus estää lapsilla 5–9 ja työikäisillä 5–8 influenssaa kymmenestä. Ikääntyneillä rokote voi auttaa estämään joka toisen influenssan. Jos influenssan kuitenkin saa rokotuksesta huolimatta, tauti talttuu lyhyemmässä ajassa kuin rokottamattomalla.

Suurin vaara sairastua influenssaan on perussairailla, kuten kroonisesta sydän- tai keuhkosairaudesta tai diabeteksesta kärsivillä, alle 3-vuotiailla lapsilla sekä raskaana olevilla. Influenssa voi myös pahentaa perussairautta ja aiheuttaa jälkitauteja, joista yleisimpiä ovat keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume.

Influenssarokotukset käynnissä

Influenssarokotteita on nyt saatavilla Terveystaloissa kautta maan. Varaa aika influenssarokotukseen joustavasti sinulle sopivaan hetkeen. Rokotuksen hinta kaudella 2019-2020 on 38,50 €. Hinta sisältää rokotuspalkkion ja palvelumaksun. Muista myös kätevä perherokotusaika, samalla 20 minuutin vastaanottoajalla voidaan rokottaa 4 henkilöä.

Varaa rokotusaika

Varaa perherokotusaika

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.