Artikkelit

Ikänäöstä eroon leikkauksella

Onko lukeminen muuttunut hankalaksi vaivihkaa? Kirjaimet tuntuvat epätarkoilta lähietäisyydeltä ja tekee mieli työntää paperia etäämmälle? Jos olet yli 40-vuotias, kyse voi olla niin sanotusta ikänäöstä.

Yli 40-vuotiaana silmän linssi ja linssiä säätelevät lihakset jäykistyvät asteittain. Tällöin puhutaan ikänäöstä, jolloin ihminen tarvitsee lähelle katsomiseen luku- tai moniteholasit.

Ikänäkö voidaan korjata myös leikkauksella, ja sen hoitomuodot ovat kehittyneet uudelle tasolle viime vuosina. Korkeatasoinen ja potilaalle oikein suunniteltu ikänäköleikkaus mahdollistaa useimmille näkemisen sekä kauas, keskietäisyydelle että lähelle ilman silmälaseja.

Ikänäkö korjataan linssileikkauksella, mutta osalle potilaista soveltuu myös laserleikkaus. Ikänäköleikkauksessa parhaat tulokset saavutetaan yleensä leikkaamalla molemmat silmät.

Linssileikkauksesta apu myös kaihimuutoksiin

Linssileikkauksessa silmän oma linssi vaihdetaan uuteen linssiin. Linssileikkaus sopii erityisen hyvin yli 55-vuotiaille ja kaikille, joilla on alkavia kaihimuutoksia. Leikkaustekniikka on sama kuin kaihileikkauksessa, joka on maailman yleisimpiä ja turvallisimpia leikkauksia. Potilaat, joille on tehty linssileikkaus, eivät tarvitse myöhemminkään kaihileikkausta.

Ennen leikkausta silmä puudutetaan silmätipoilla. Leikkaus on kivuton ja kestää yleensä alle 30 minuuttia.

Silmään laitettava uusi linssi valitaan huolellisten tutkimusten jälkeen yhdessä leikkaavan kirurgin kanssa. Terveystalossa on saatavana parhaat erikoislinssit, joilla potilas näkee leikkauksen jälkeen ilman laseja kauas, keskietäisyydelle ja lähelle.

Osalle potilaista korkeatasoiset yksiteholinssit ovat paras vaihtoehto. Jos tarvitaan eripariset yksiteholinssit, puhutaan niin sanotusta monovisiosta, jolloin toinen silmä näkee lähelle ja toinen kauas. Kun valitaan samapariset yksiteholinssit, potilas vapautuu lasien käytöstä kauko- tai lähikatselussa.

Terveystalossa leikkaus hoituu sujuvasti

Terveystalossa ikänäkö voidaan hoitaa uusimmilla kirurgian menetelmillä. Ikänäköleikkaus on turvallisinta tehdä yksikössä, jossa on sekä linssi- että laserkirurgian palvelut, koska osa potilaista hyötyy molempien tekniikoiden käytöstä.

Silmäkirurgeillamme on ainutlaatuinen ja laaja kokemus ikänäköleikkauksista. Terveystalon ikänäköleikkaus on kokonaisratkaisu, johon sisältyy esitutkimus, leikkaus, jälkitarkastukset sekä leikkausturva, joka kattaa mahdolliset tarkentavat toimenpiteet.

Tutustu ikänäköleikkaukseen

Muita aiheeseen liittyviä

Liikunta ja ihmissuhteet suojaavat muistisairauksilta
Seniorin terveys

Tällä viikolla vietetään muistiviikkoa. Liikunnalla ja sosiaalisilla suhteilla on keskeinen rooli muistisairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Aktiivinen elämäntapa ja sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen suojaavat sairastumiselta, ja säännöllisellä liikunnalla voidaan jopa kasvattaa muistirakenteita.

Moni ikäihminen juo liian vähän vettä – pitkittynyt nestehukka voi heikentää puolustuskykyä
Seniorin terveys

Janontunne heikkenee iän myötä. Riittämätön nesteytys voi heikentää ikääntyneen terveyttä monin tavoin.

Liike on lääkettä – seniori, älä jämähdä paikoillesi!
Seniorin terveys

Poikkeusolot rajoittavat etenkin yli 70-vuotiaiden elämää, mutta liike ei saisi loppua liikkumisrajoitustenkaan keskellä.

Painonhallinta elämäntavaksi
Naisen terveys

Haluaisitko pudottaa painoasi? Ennen kuin ryhdyt äkillisiin muutoksiin ruokavaliossasi, pysähdy hetkeksi miettimään omaa hyvinvointiasi laajemmin.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 A, 6.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.