Artikkelit

Hui, hammaslääkäri!

Lapsen terveys, Naisen terveys, Miehen terveys, Seniorin terveys

Ahdistaako ajatuskin hammaslääkärin tuoliin asettumisesta? Lue lääkärin vinkit pelon lievittämiseksi.

Moni välttelee hammaslääkärin vastaanottoa viimeiseen asti. Hammaslääkäriä kartellessa kivut ja tulehdukset ehtivät kuitenkin usein kasautua ja vaikeutua entisestään. Kammosta voi onneksi päästä kokonaan eroon – hammaslääkäri Outi Hagqvist antaa viisi vinkkiä, joilla nitistät hammaslääkäripelon.

1. Kerro hammaslääkäripelostasi jo aikaa varatessa.

Silloin lääkäri tietää pelosta, eikä asiaa tarvitse ottaa erikseen esiin jännittävässä tilanteessa. Nykyään moni hammaslääkäri on perehtynyt pelkopotilaisiin ja osaa ottaa asiakkaan tuntemukset luontevasti esille ennen hoidon aloittamista.

2. Jos ajan varaaminen ahdistaa, pyydä ystävältä tai perheenjäseneltä apua.

Läheisen voi myös ottaa mukaan ensimmäiselle vastaanottokäynnille. Simppelit keinot toimivat pelon karkottamisessa parhaiten, ja läheisen läsnäolo voi rauhoittaa oloa ikävältä tuntuvassa tilanteessa.

3. Keskustele ja sovi tehtävistä toimenpiteistä hammaslääkärin kanssa

– silloin kontrollin tunne säilyy. Sopikaa yhdessä merkki, jota käytät, kun tarvitset keskeytyksen tai sinulla on asiaa. Hoitosuunnitelmaa tehdessä voidaan yhdessä miettiä, tarvitaanko hoidon helpottamiseksi alussa apukeinoja, kuten suun kautta otettavaa rauhoittavaa esilääkettä. Tärkeintä on kuitenkin luoda luottamuksellinen suhde hammaslääkäriin, jotta pelosta voi päästä kokonaan eroon.

4. Ota kuulokkeet ja lempimusiikkiasi mukaan vastaanotolle.

Mielimusiikin kuunteleminen peittää ikäviä ääniä ja auttaa rentoutumaan hoidon aikana.

5. Sovi automaattisesta kutsusta vastaanotolle.

Hammaslääkäriä voi pyytää lähettämään kutsun vastaanotolle, kun on seuraavan tarkastuksen aika. Silloin hammashoito ei jää retuperälle hoitojakson tultua päätökseen, eikä sinun tarvitse murehtia siitä, milloin seuraava aika tulisi varata. Samalla hammaslääkärillä kannattaa käydä säännöllisesti, sillä hyvä hoitosuhde on avain pelon karistamiseen. Kun hammaslääkäri tulee tutuksi, pelkokin hälvenee usein hiljalleen. Samalla tuttu ja turvallinen paikka helpottaa hoidossa käymistä.

Varaa aika hammaslääkärille

Lisää hammaslääkäriasemia apunasi

Terveystalo on myös hampaiden terveyden talo. Attendon hammaslääkäriasemat ovat osa Terveystaloa. Nyt hoidamme hampaita kaksin verroin enemmän, noin 40 Terveystalossa kautta maan. Tervetuloa hyvään hammashoitoon Terveystaloon!

Katso toimipisteet

Muita aiheeseen liittyviä

Keho kuivuu helteellä
22.7.2019 Lapsen terveys

Helteellä ihminen voi hikoilla jopa 12 litraa päivässä – siksi nesteytyksestä on silloin erityisen tärkeä huolehtia. Kuinka selviytyä kesäkuumalla ja kuinka paljon vettä kannattaa juoda?

Nauru pidentää ikää?
17.7.2019 Naisen terveys

Juttusarjassa pohdiskellaan tuttuja sanontoja lääketieteen näkökulmasta.

Älä anna kolean sään viedä lomafiilistä
12.7.2019 Naisen terveys

Kesäloma on monelle vuoden kohokohta ja siihen ladataan paljon odotuksia. Tänä vuonna heinäkuu on alkanut poikkeuksellisen koleana. Miten suhtautua, kun helle ei helli ja lomapäivät tuntuvat valuvan hukkaan? Psykologimme kehottaa suhtautumaan lomasuunnitelmiin joustavasti.

Kesä herättää seksihalut
8.7.2019 Naisen terveys

Kesä vaikuttaa suomalaisten petipuuhiin virkistävästi. Vaikka seksi voi lomalla olla vapaampaa, on turvallisuus hyvä pitää mielessä myös kesäillan huumassa.

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.