Artikkelit

Grilli kuumeni liikaakin – palovamma hoitui kätevästi mökkisaaresta käsin

Harri säästyi turhalta ajoreissulta, kun grillin aiheuttama palovamma hoitui kotikonstein, etälääkärin ohjeistamana.

Vietettiin kesän ensimmäisiä helleviikonloppuja, kun Harri, 38, nautti vaimonsa kanssa aurinkoisista päivistä mökillä Turun saaristossa. Saunomisen ja pihatöiden lisäksi viikonloppuun sisältyi myös ahkeraa grillausta. Ruoanlaiton tuoksinassa pieni vihannes pujahti pallogrillin ritilän läpi, ja Harrin onkiessa sitä sormillaan roihahti vieressä paistuneista pekonisienistä tihkunut rasva yllättäen palamaan.  

– Sain napattua sormeni salamannopeasti pois, mutta kipu paljasti, että pientä osumaa ehdin saada. Reaktionopeus ei ole enää huippuluokkaa, Harri naurahtaa.

Ensiapuna Harri upotti sormensa saavilliseen jääkylmää vettä. Päällisin puolin kaikki näytti olevan kunnossa, mutta liekkien nuoleman peukalon jomottava kipu ja punoitus eivät ottaneet loppuakseen.

Koska mökki sijaitsi saaressa, olisi lääkärikäynti vaatinut lähes tunnin ajomatkan lähikaupunkiin sekä ylimääräisen veneretken maihin. Toisaalta palovamman astetta oli vaikea arvioida omin päin, eikä Harri halunnut aiheuttaa sormelle toimillaan enempää hallaa. 

– Vaimoni oli jo aiemmin testannut Resepti uusiksi -palvelua ulkomaan reissulta käsin, joten keksimme, että etäkanavista voisi löytyä ratkaisu myös tähän tilanteeseen. Oma Terveys -sovelluksen olin ladannut puhelimeeni jo aiemmin, mutta etäpalveluita testasin nyt ensimmäistä kertaa.

Hoito-ohjeet hetkessä chatissa

Apu olikin lähellä, sillä Terveystalon Lääkäri-chat 24/7 palvelee vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Keskimäärin yhteys lääkäriin avautuu 7 sekunnissa. Harri avasi chatin ja kuvaili tilanteensa linjan toisessa päässä päivystäneelle asiantuntijalle.

– Otin palovammakohdasta kuvan ja lähetin sen chatissa lääkärille. Kyseltyään muutamia kysymyksiä ja tutkittuaan kuvaa hetken hän totesi, että koska vamma-alue oli niin pieni eikä ihoon ollut noussut rakkuloita eikä iho ollut rikki, ei minun tarvitsisi sen vuoksi ajaa vastaanotolle. Sain neuvoksi pitää alueen puhtaana, jomotus helpottaisi ajan kanssa. Mökin lääkekaapista löytyi särkylääkettä pahimpaan kipuun.

Etäpalvelut soveltuvat erinomaisesti mökkiläisten tarpeisiin, sillä pienet haaverit kuuluvat kesään. Niiden vuoksi ei aina ole välttämätöntä lähteä lääkäriin, mutta asiantuntijan arvio kannattaa kysyä, jos hoidon tarve mietityttää.

– Olin todella tyytyväinen saamaani palveluun, sillä sain avun muutamassa minuutissa ja mikä parasta, vältyin turhalta ja työläältä reissulta kaupunkiin. Sain jatkaa lomailuani rauhassa, eikä palovammaa tarvinnut harmitella sen enempää!

Tutustu etäpalveluihin

Lue myös:

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.