Artikkelit

Ampiaisenpisto säikäytti – etäyhteys lastenlääkäriin näppärästi tien päältä

Hyvät neuvot olivat tarpeen, kun ampiainen pisti 2-vuotiasta Joonasta matkalla mummolaan.

– Ehdin kuulla vain kovan parkaisun, muistelee Jenni muutaman viikon takaista automatkaa mummolaan.

Matkaa oli ehditty taittaa jo aamusta asti, ja puolivälissä oli pysähdytty tutulle huoltoasemalle jaloittelemaan ja syömään. 2-vuotias Joonas söi omaa ateriaansa, kun ampiainen lehahti paikalle ja ennätti pistää Joonasta käsivarteen. Vaikka monenlaiset haaverit olivat vauhdikkaan taaperon äidille tuttuja, ampiaisenpistoilta oli toistaiseksi onnistuttu välttymään.

– Lapseni ei ole erityisen allerginen, mutta tiesin, että juuri ampiaisenpistot voivat joillekin ihmisille ja erityisesti lapsille ja vanhuksille olla vaarallisiakin. Olin huolissani, sillä ampiainen pisti lasta ensimmäistä kertaa, enkä tiennyt, onko hän ampiaisenpistoille allerginen vai ei.

Automatkaa oli edessä vielä useampi tunti ja seuraavaan kaupunkiinkin reilusti matkaa. Pistoskohta erottui Joonaksen kädessä selvästi, mutta valtavaa turpoamista ei ollut havaittavissa.

– Poika vaikutti olevan kunnossa, mutta itseäni asia jäi vaivaamaan. Olen kova murehtimaan asioita, joten halusin kuulla lääkärin mielipiteen. Olen Terveystalon työterveysasiakkaana käyttänyt etäpalveluita aiemminkin, ja muistin lukeneeni uudesta lastenlääkäri-chatista. Avattuani Oma Terveys -sovelluksen sainkin lastenlääkäriin yhteyden alle minuutissa, Jenni kertoo.

Välitön yhteys lastenlääkäriin ilman ajavarausta

Viikon jokaisena päivänä kello 10–20 palveleva lastenlääkäri-chat on yksi Terveystalon tuoreimmista etäpalveluista. Palvelussa saa yhteyden lastentautien erikoislääkäriin joustavasti ilman ajanvarausta.

Jenni kuvaili tilanteen lääkärille ja lähetti keskustelussa myös kuvan kohdasta, johon ampiainen oli pistänyt.

– Meillä kävi tuuri, sillä ampiainen ei ollut pistänyt esimerkiksi suun tai kaulan alueelle, jolloin mahdollinen turvotus voisi haitata hengitystä. Koska pistoskohta turposi vain lievästi eikä muita oireita ilmaantunut, saimme ohjeeksi lievittää kipua kylmällä ja pitää kättä levossa. Tilannetta piti myös seurata huolella, koska pistokohtaan voi kehittyä ihoinfektio. Vastaanotolle piston vuoksi ei tarvinnut lähteä, Jenni kertoo.

Lastenlääkäri voi etänä auttaa esimerkiksi infektio-oireissa, allergioissa, ihottumissa ja suolioireissa. Chatissa voidaan arvioida hoidon tarve ja kiireellisyys sekä määrätä tarvittavat tutkimukset ja lääkehoito.

– Lapsi muistaa piston edelleen ja puhuu asiasta paljon, mutta kammoa ampiaisia kohtaan hänelle ei onneksi jäänyt!

Tutustu etäpalveluihin

Lue myös:

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 B, 3.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.