Artikkelit

Etkö näe metsää puilta?

Yleisesti sanonnalla ”ei näe metsää puilta” tarkoitetaan, että henkilö ei huomaa käsillä olevan ongelman tai asian kokonaisuutta keskittyessään johonkin siihen liittyvään yksityiskohtaan. Tähän sudenkuoppaan voi kapsahtaa esimerkiksi nykyajan erilaisten terveystrendien seuraamisessa.

Erikoisdieettien noudattaminen tai ravintolisien nauttiminen saattaa luoda tunteen terveellisestä elämästä, vaikka ihminen voi samaan aikaan vähäisellä liikkumisella, tupakoinnilla tai liian lyhyellä levolla aiheuttaa merkittäviä terveysriskejä itselleen. Kokonaisuus kuntoon, kohtuus kaikessa ja positiivisuutta elämään!

Joskus voi käydä niin, ettei tosiaan tahdo nähdä metsää, kun näkökentässä tuntuu olevan heiluva oksa tai varjo, joka haittaa näkemistä. Tällöin voi olla kyse silmän verkkokalvon irtautumisesta. Usein irtautumiseen liittyy sairastuneessa silmässä myös välkettä, kuin salamointia. Verkkokalvon irtautuminen on tyypillisesti likinäköisen ja toisaalta jo eläkeikäisen, usein kaihileikatun henkilön ongelma. Varsinkin likinäköisellä oireet voivat ilmaantua hiipien. Joskus verkkokalvo voi irtautua silmään kohdistuneen tylpän iskun seurauksena.

Jos siis silmään ilmaantuu välkettä tai yhtenäinen varjo, on syytä hakeutua silmälääkärin vastaanotolle. Tila edellyttää yleensä leikkaushoitoa.

Jaakko Halonen
LL, yleislääketieteen erikoislääkäri

Varaa aika silmälääkärille

Varaa aika
Verkkoajanvaraus 030 6000*

Yhteystiedot
Jaakonkatu 3 A, 6.krs
00100 Helsinki

Vaihde: 030 633 11
Asiakaspalvelu: 030 6000*
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

Lataa sovellus

*030 6000 puhelun hinta on matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min ja lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min. Jonotus on maksullista.

Terveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti - Klikkaa saadaksesi lisätietoa

Suomalaisen työn liiton jäsen

Suomalaista palvelua

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.