Artikkelit ja blogit

Onko lomatissuttelusta haittaa?
19.6.2018

Aikaisin alkaneet terassikelit, ylioppilasjuhlista alkanut kesän juhlasesonki ja kesäloma saa monen ottamaan alkoholinkäytön suhteen rennommin. Siitä voi kuitenkin olla haittaa palautumiselle.

Terveelliset vinkit kesäherkutteluun
18.6.2018

Syömiseen liittyvä nautiskelu on iso osa kesänviettoa, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa vyötärölle kertyviä ylimääräisiä kiloja.

Lisää läheisyyttä lomaan?
18.6.2018Naisten terveysMiehen terveys

Lomaillessa myös parisuhteelta odotetaan paljon. Aina läheisyyteen ja seksiin liittyvät odotukset eivät kuitenkaan kohtaa.

Vältä ikävät matkaseuralaiset
13.6.2018

Lomamatka on monella kesän kohokohta. Jotta matkasta voi nauttia täysillä, kannattaa huolehtia rokotukset kuntoon hyvissä ajoin ja muistaa hyvä perushygienia matkan aikana.

Lomailija, unohda tiukat aikataulut
12.6.2018

Lomalla kalenteri täyttyy nopeasti ihanista kesäpuuhista, kuten mökkeilystä, matkailusta, ystävien tapaamisesta ja harrastuksista. Muista kuitenkin jättää aikaa myös rentoutumiselle.

Video: Hyvä juoksuasento ja askellus
11.6.2018Liikkujan terveys

Hyvä juoksutekniikka auttaa välttämään turhat kipeytymiset ja rasitusvammat. Katso fysioterapeutti Joni Järven vinkit hyvän juoksuasennon löytämiseen ja askellukseen.

Kuinka välttää lapsen rasitusvammat?
30.5.2018Lapsen terveys

Liian kova harjoittelu voi aiheuttaa kasvavalle nuorelle kivuliaita ja toistuvia rasitusvammoja.

Pienet haaverit kuuluvat kesään – päivitä kotiapteekki mökkireissulle
30.5.2018

Kesällä nautitaan mökkeilystä ja ulkona liikkumisesta. Kesään kuuluvat myös tavalliset vammat kuten haavat, palovammat, hyönteisten puremat ja erilaiset allergiset reaktiot.

Muista suojata silmät auringolta!
29.5.2018Lapsen terveys

Auringonpaisteessa silmät on hyvä suojata aurinkolaseilla, sillä häikäisyn välttäminen ehkäisee silmäsairauksia. Erityisen tärkeää on lasten silmien suojaaminen.

Tavoitteena terveellisempi arki
23.5.2018

Terveystalon digitaalinen Oma Suunnitelma auttaa saavuttamaan omat terveystavoitteet. Uusi käyttöliittymä tekee sovelluksesta entistä näppärämmän.

Tunnista nuoren masennusoireet
21.5.2018Lapsen terveys

Pitääkö huolestua, jos teini vetäytyy suljetun oven taakse, kommunikoi lähinnä olankohautuksin ja lopettaa lapsuudesta asti rakkaan harrastuksen ilman selityksiä?

Terveystarkastuksen aika?
7.5.2018

Milloin viimeksi mittasit kolesteroliarvosi tai verenpaineesi? Omaa terveyttä kannattaa seurata säännöllisesti – esimerkiksi tyypin 2 diabetekseen sairastumisen voi välttää, kun kohonnut riski hava...

Liikunta ja ihmissuhteet suojaavat muistisairauksilta
7.5.2018Seniorin terveys

Moni ei tiedä, että liikunnalla ja erityisesti sosiaalisilla suhteilla on muistisairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa keskeinen rooli. Aktiivinen elämäntapa ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämi...

Tunnista laskimotukosriski
4.5.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Laskimotukos voi olla vaarallinen vaiva. Taipumus tukoksiin on usein perinnöllinen, mutta niiden syntyyn vaikuttavat myös monet muut tekijät. Tarvittaessa perinnöllinen alttius voidaan selvittää ge...

Saatko tarpeeksi raikasta ilmaa?
26.4.2018Liikkujan terveys

Kevään tuoma valo houkuttelee ulos lenkkipolulle. Ulkoliikunta kannattaakin, sillä raikas ilma luonnon läheisyydessä vähentää stressiä ja virkistää oloa.

Nainen, tunne terveytesi!
20.4.2018Naisten terveys

Erilaiset gynekologiset oireilut ovat toisinaan osa naisen elämää. Gynekologisten vaivojen kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin, sillä niihin liittyvät pelot heikentävät turhaan elämänlaatua.

Rokotukset kuntoon
27.3.2018

Kevään korvilla punkit heräävät ja lomakausi lähestyy, joten oma rokotesuoja on hyvä tarkastaa nyt.

Video: Niska-hartiaseudun rentoutus
21.3.2018Naisten terveysMiehen terveys

Jos istuu päivän aikana paljon työpöydän ääressä tai palavereissa, niska-hartiaseutu jäykistyy helposti. Tällä liikkeelle voit lievittää niska-hartiaseudun jännitystä.

Video: Rentouttava hengitysharjoitus
21.3.2018Naisten terveysMiehen terveys

Tämä helppo hengitysharjoitus auttaa rentoutumaan silloin, kun on stressiä tai huolia.

Selätä siitepölyallergia
20.3.2018

Allergiaoireet kiusaavat keväisin ja kesäisin yli miljoonaa suomalaista. Pitkittyneet oireet vetävät voimattomaksi – siksi allergialääkitys kannattaa aloittaa jo ennen oireiden ilmaantumista.

Kun kuukautiset kiusaavat
10.3.2018Naisten terveys

Vaivaavatko vuotohäiriöt tai kärsitkö kivuliaista kuukautisista? Oireiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Niin kipuja kuin vaikeaa vuotoakin voidaan hoitaa, kun niiden taustalla olevat syyt saadaan ...

5 kysymystä suonikohjuista
1.3.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Miten tunnistaa suonikohjut ja milloin on syytä mennä lääkäriin? Terveystalon Thorax- ja verisuonikirurgian erikoislääkäri Pekka Kuukasjärvi vastaa kysymyksiin suonikohjuista.

Video: Kotikonsteilla nopeammin uneen
15.2.2018Naisten terveys

Johtava työterveyshoitaja Sanna Pussinen kertoo helpot ohjeet miten parantaa unenlaatua ja nopeuttaa nukahtamista.

Nauru ystävän kanssa on kuin pikajumppa
13.2.2018Naisten terveysMiehen terveys

Ystävyyssuhteilla on suuri merkitys sekä mielen että kehon hyvinvoinnille. Ystävän halaaminen ja yhdessä nauraminen tuottaa mielihyvää, parantaa verenkiertoa ja lievittää stressiä.

Yhteys lääkäriin yhdellä klikkauksella
5.2.2018Naisten terveysMiehen terveys

Lääkärin vastaanotolle pääsee nykyään joustavasti kotoa tai vaikka ulkomaan lomamatkalta käsin. Etävastaanotolla yleislääkäriltä, hoitajalta, gynekologilta tai lastenlääkäriltä saa vastauksia mielt...

Lataa lisää

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.