Artikkelit ja blogit

Taas vatsa sekaisin?
15.9.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Vatsavaivat ovat tavallinen, joskin kiusallinen vaiva. Toistuvien vatsavaivojen aiheuttaja kannattaa aina selvittää, sillä oireet voivat olla merkki vakavammastakin sairaudesta.

Ruokaremontilla rauha mahaan
15.9.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Syy häiritseviin vatsavaivoihin löytyy usein vääränlaisesta ruokavaliosta tai elämäntavoista.

Lisää liikettä arkeen
13.9.2017Liikkujan terveys

Liikuntaa voi lisätä päivittäiseen elämään helposti pienin valinnoin. Kun liikkumisen yhdistää arjen askareisiin, se sopii kiireiseenkin elämänrytmiin.

Näin säilytät liikunnan ilon
22.8.2017Miehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Loman jälkeen moni innostuu aloittamaan uuden liikuntaharrastuksen. Jotta innostus ei lopahda ja liikkuminen muutu pakkopullaksi, lue kardiologi ja urheilulääkäri Kirsi Korven vinkit liikunnan aloi...

Kuinka karistaa kesäkilot?
15.8.2017Naisten terveysMiehen terveys

Jos kesäherkuttelu ja rento löhöily kääntävät vaakaa uusiin lukemiin, ei hätää – ravitsemusterapeutti neuvoo, kuinka kesäkiloista pääsee eroon ilman nälkäkuuria.

Valvottavatko perheen pienimmät?
11.8.2017Lapsen terveys

Nukahtamisvaikeudet ja yöheräily ovat monille lapsiperheille arkipäivää. Usein illan rauhoittaminen ja yhteiset pelisäännöt auttavat saavuttamaan rauhallisen yön.

Takaisin töihin – ihanaa!
28.7.2017Naisten terveysMiehen terveys

Töihinpaluun ei kuulu aiheuttaa ahdistusta – parhaimmillaan töihin palaaminen tuo paljon iloa elämään. Työpsykologi kertoo, kuinka tehdä töihin palaamisesta helppoa ja hauskaa.

Älä suorita kesälomaa
19.6.2017Naisten terveysMiehen terveys

Lomalla on tärkeää varata aikaa palautumiseen. Tiukkojen suunnitelmien sijaan on hyvä pysähtyä miettimään, mitä oma mieli ja keho tarvitsevat.

Näin hoidat kesän haaverit
16.6.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Kun aktiivisuus ja vapaa-aika kesällä lisääntyvät, myös tapaturmia sattuu herkemmin. Nyt on hyvä aika palauttaa mieleen, miten hoitaa haavat, palovammat ja urheilutapaturmat.

Tunnetko kesän terveysmyytit?
16.6.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Heinäkuu on mätäkuu, ruskettunut iho ei pala ja kesäflunssa on talvista sitkeämpi – lääkäri kertoo, ovatko kesämyytit totta vai tarua.

Yöhikoilu häiritsee
26.5.2017Asiantuntija vastaa

Miten pääsen eroon yöhikoilusta? Olen nyt 40-vuotias ja kärsinyt yöhikoilusta noin puoli vuotta. Hikoilua on noin kaksi viikkoa kuussa: viikko ennen kuin kuukautiset alkavat ja toinen niiden aikana...

Kesäkuun Facebook-lähetys: Mitä mukaan ensiapulaukkuun?
26.5.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Osaatko sitoa haavan oikein? Mikä neuvoksi, jos mökillä puree kyy? Kesäkuun Facebook-livelähetyksessä ensiapukysymyksiin vastaa lääkäri Toni Vänni.

Riittääkö lippis suojaamaan silmiä?
26.5.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Silmätautien erikoislääkäri Tiina Leivo Terveystalosta vastaa tähän ja neljään muuhun kysymykseen siitä, miten silmien terveydestä kannattaa huolehtia kesän auringonpaisteessa.

Miten valita sopivin ehkäisymuoto?
24.5.2017Naisten terveys

E-pillerit, kierukka vai kondomi? Ehkäisyvalmisteita on lukuisia ja sopivan menetelmän valinta saattaa tuntua hankalalta. Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua yhdessä gynekologin kanssa, sillä valinta...

Kun kuukautiset kiusaavat
24.5.2017Naisten terveys

Vaivaavatko vuotohäiriöt tai kärsitkö kivuliaista kuukautisista? Oireiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Niin kipuja kuin vaikeaa vuotoakin voidaan hoitaa, kun niiden taustalla olevat syyt saadaan ...

Totta vai tarua vaihdevuosista
24.5.2017Naisten terveysSeniorin terveys

Vaihdevuosiin liittyy paljon pelkoja ja turhia harhaluuloja. Lue lääkärin vastaukset viiteen vaihdevuosia koskevaan väittämään.

Lenkkitossut jalkaan ja ulos!
24.5.2017Naisten terveysMiehen terveysLiikkujan terveys

Lähestyvä kesä on houkutellut monet kaivamaan lenkkarit kaapista. Erityisesti aloittelijan kannattaa muistaa maltti ja opetella oikea juoksutekniikka. Sitä voi arvioida yksinkertaisella tekniikkate...

Lähdössä lomalle? Muista suojautua rokotteella
11.5.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

A- ja B-hepatiittirokotteet ovat yleisiä matkailijalle suositeltavia rokotteita jo lyhyelle päiväretkelle Tallinnaan. Mutta mikä hepatiitti on ja miten se tarttuu? Terveystalon matkailulääkäri Nikl...

Häiriöitä näkökentässä?
14.4.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Erilaiset näköhäiriöt voivat olla merkki alkaneesta silmäsairaudesta. Erityisesti näköä uhkaavan verkkokalvoirtauman oireet on hyvä tunnistaa, sillä sairaus vaatii nopeaa hoitoon pääsyä.

Huhtikuun Facebook-lähetys: Ulkoliikuntakauden avaus
14.4.2017Naisten terveysMiehen terveysLiikkujan terveys

Huhtikuussa Terveystalon Facebook-livelähetyksessä laitetaan juoksuhousut jalkaan. Miten aloittaa ulkoliikuntakausi turvallisesti ja tehokkaasti? Suorassa lähetyksessä kysymyksiin vastaa fysioterap...

Hampaat suoraksi aikuisena?
13.4.2017Naisten terveysMiehen terveys

Vinot tai puuttuvat hampaat voivat tuntua kiusallisilta ja jopa rajoittavilta sosiaalisessa kanssakäymisessä. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä saada kaunista hymyä.

Hui, hammaslääkäri!
11.4.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Ahdistaako ajatuskin hammaslääkärin tuoliin asettumisesta? Lue lääkärin vinkit pelon lievittämiseksi.

Näin pidät hampaista huolta eläkkeellä
5.4.2017Seniorin terveys

Ikääntyessä suun terveydessä tapahtuu monia muutoksia luonnostaan tai esimerkiksi lääkkeiden myötävaikutuksesta. Suun päivittäiseen puhdistamiseen käytettyä aikaa olisikin syytä lisätä.

Huhtikuun Facebook-lähetys: urheiluvammat
29.3.2017Liikkujan terveys

Huhtikuussa Terveystalon Facebookissa puhutaan urheiluvammoista. Mitkä ovat lasten- ja nuorten yleisimpiä urheilu- ja rasitusvammoja ja miten niitä voi ennaltaehkäistä? Suorassa lähetyksessä kysymy...

Urheilija, huolehdi hampaistasi!
27.3.2017Liikkujan terveys

Urheilijan hampaat joutuvat monenlaiselle koetukselle. Hampaita uhkaavat etenkin kontaktilajeissa sattuvat tapaturmat, mutta myös urheilujuomien ja tiheän ateriavälin aiheuttamat happohyökkäykset.

Lataa lisää

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.