Artikkelit

Julista itsellesi joulumielenrauha!
12.12.2018Naisten terveysMiehen terveys

Joulunalus täyttyy jos jonkinlaisista askareista. Miten virittäytyä joulun tunnelmaan luomatta itselleen turhaa stressiä ja painetta?

Nauti joulusta ilman ruokaövereitä ja huonoa omaatuntoa
6.12.2018Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Kaikki tuntevat ylensyönnin vaikutukset: turvottaa, tuskastuttaa, eikä vatsa toimi – tai toimii liiankin sukkelasti. Muistathan, että kohtuus joulupöydässä pitää olon hyvänä.

Video: Pidä huolta mielesi hyvinvoinnista
20.11.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Meillä kaikilla on mieli. Joskus se voi paremmin ja joskus huonommin. Sitä voi, pitää ja kannattaa huoltaa. Katso videolta asiantuntijan vinkit mielen hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Diabetesta voi sairastaa myös tietämättään, mistä tunnistat oireet?
14.11.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Maailman diabetespäivää vietetään vuosittain 14.11. Diabetespäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota yhteen maailmassa ja Suomessa nopeimmin yleistyvään sairauteen. Tällä hetkellä jo puoli miljo...

Loputon kiire töissä?
12.11.2018Naisten terveysMiehen terveys

Työelämän tahti kiihtyy kiihtymistään. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen kannattaa aloittaa viimeistään silloin, kun huomaa palautumisen hidastuvan työkiireiden takia.

Diabetesta sairastava, tiedätkö mikä vaikutus suun terveydellä on hoitotasapainoosi?
7.11.2018Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Suun terveydellä on tutkittu vaikutus diabeteksen hoitotasapainoon. Siksi diabetesta sairastavan on kiinnitettävä erityistä huomiota suun ja hampaiden terveyteen.

Kausi-influenssa tekee tuloaan - rokote suojaa tehokkaasti
23.10.2018Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Rokote on tehokkain suoja influenssaa vastaan. Se kannattaa ottaa nyt, jotta tarvittava suoja ehtii muodostua ajoissa.

Video: Miten suojautua influenssalta?
22.10.2018Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Influenssa on jokavuotinen vieras Suomessa. Flunssaan verrattuna se on voimakkaampi ja alkaa äkillisemmillä oireilla, joita voivat olla korkea kuume, voimakas yskä sekä lihas- ja nivelkivut. Influe...

Taltuta tunnesyöminen
17.10.2018Naisten terveysMiehen terveys

Iltojen pimetessä mielihyvää haetaan usein syömisestä, ja stressaantuneena suklaalevy hupenee kuin itsestään. Kuinka tunnesyömisen kierteestä pääsee irti?

Pimeys paljastaa silmävaivat
9.10.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Hämärässä lukeminen takkuilee, ja vastaantulijoiden valot tuntuvat pimeällä autoillessa sokaisevan kirkkailta. Onko syytä lähteä lääkäriin, jos huomaa silmiensä oireilevan pimeän tullen?

5 kysymystä luomista
4.10.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Miksi joillakin ihmisillä on paljon luomia? Miten tunnistaa huolestuttavat ihomuutokset? Ihotautien erikoislääkäri Maria Huttunen Terveystalosta vastaa luomia koskeviin kysymyksiin.

Älä anna yskänlääkettä lapselle
4.10.2018Lapsen terveys

Lapsen hengitystieoireiden hoitaminen yskänlääkkeellä voi altistaa vakaville terveyshaitoille. Millä keinoilla voit auttaa yskivän lapsen oloa?

7 kysymystä flunssasta
2.10.2018Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Taas on se aika vuodesta: kouluissa ja työpaikoilla niiskutetaan, aivastellaan ja yskitään. Miten flunssan kestoon voi vaikuttaa ja milloin saa taas lähteä liikkumaan?

Miksi terveellisten valintojen tekeminen on niin vaikeaa?
19.9.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Tietoa ruoan, liikunnan ja unen vaikutuksista terveyteen on runsaasti saatavilla. Omien tapojen muuttaminen vaatii kuitenkin tiedon lisäksi sisäistä motivaatiota.

Mikä tuo miehen lääkäriin?
12.9.2018Miehen terveysSeniorin terveys

Terveystalo selvitti miesten yleisimmät lääkärikäyntien syyt. Alle nelikymppisillä kärkisijoilla ovat polvivammat ja selkäkipu, mutta korkea verenpaine yleistyy jo 40 vuotta täyttäneillä.

Milloin silmälääkäriin?
9.9.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Moni suomalainen kärsii jostakin silmäsairaudesta, usein tietämättään. Yleisimmät silmäsairaudet ovat hoidettavissa, jos ne havaitaan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Siksi silmien terveys kannattaa...

Syö hyvin, seniori!
6.9.2018Seniorin terveys

Yhteisen pöydän ääreen kokoontuminen ja hyvästä ruoasta nauttiminen ovat tärkeitä hyvinvoinnille myös iän karttuessa. Monipuolinen ravinto auttaa myös pysymään hyvässä kunnossa pidempään.

Hei hei allergia!
6.9.2018

Jos heinänuha kiusaa kesällä, siedätyshoito voi helpottaa oloa merkittävästi. Kun hoidon aloittaa nyt, oireet ovat jo ensi vuonna lievemmät.

Video: Liikkujan kiinteyttävä ruokavalio
5.9.2018Liikkujan terveys

Jos treenin tarkoituksena on kiinteyttää kehoa, ei kannata unohtaa ravitsemuksen merkitystä. Ravitsemusterapeuttimme Mikko Rinta kertoo kolme vinkkiä, joilla liikkuja voi kiinteyttää kehoaan harjoi...

Lisää liikettä arkeen
1.9.2018Liikkujan terveys

Liikuntaa voi lisätä päivittäiseen elämään helposti pienin valinnoin. Kun liikkumisen yhdistää arjen askareisiin, se sopii kiireiseenkin elämänrytmiin.

Silmäleikkauksista apu moneen vaivaan
1.9.2018Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Elämänlaatua heikentäviin silmävaivoihin on usein saatavissa apua turvallisista leikkaushoidoista. Suomessa tehdään vuosittain noin 15 000 taittovirhe- eli laserleikkausta, joka on turvallinen tapa...

Iho karrella kesän jäljiltä?
29.8.2018Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Kesän jälkeen iho voi yleensä paremmin, sillä auringon uv-säteily paksuntaa ihon suojaavaa kerrosta. Hellekesällä on kuitenkin myös omat haittavaikutuksensa.

Video: Miten pitäisi syödä ennen liikuntaa?
15.8.2018Liikkujan terveys

Treenistä on vaikea saada kaikkea irti, jos lounas on jäänyt väliin tai ruokavaliossa on muita puutteita. Liian vähäinen hiilihydraattien saanti on yksi tavallisista virheistä. Katso ravitsemustera...

Tunnetko omat stressitekijäsi?
14.8.2018

Arjen hektisyys ja työelämän jatkuvat muutokset heijastuvat jaksamiseen ja hyvinvointiin. Sydämen sykevälin mittaus kertoo, palautuuko kuormituksesta tarpeeksi vai käykö keho ylikierroksilla.

Hui, hammaslääkäri!
11.8.2018Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Ahdistaako ajatuskin hammaslääkärin tuoliin asettumisesta? Lue lääkärin vinkit pelon lievittämiseksi.

Lataa lisää

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.