Artikkelit ja blogit

Tiesitkö tämän D-vitamiinista?
31.10.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

D-vitamiini on elintärkeä luustomme hyvinvoinnin kannalta.

Näin pidät sydämesi kunnossa
25.10.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Sydän sykkii erityisesti liikunnalle ja ruokavalion hyville rasvoille. Terveellisillä elämäntavoilla voi välttää sydänsairauden.

Elämäntaparemontin aika?
25.10.2017Miehen terveys

Keski-iän kynnyksellä eletty elämä alkaa näkyä ja tuntua myös kehossa. Miehillä vatsa saattaa kasvaa, kolesteroliarvot kohota ja erektio oikutella.

Hei hei allergia!
24.10.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveys

Jos heinänuha kiusaa kesällä, siedätyshoito voi helpottaa oloa merkittävästi. Kun hoidon aloittaa nyt, oireet ovat jo ensi vuonna lievemmät.

Kuuletko sirkkojen sirinän?
24.10.2017Seniorin terveys

Aistien heikkeneminen iän myötä on yleistä. Erityisesti kuulon huonontumiseen on hyvä kiinnittää huomioita, sillä se altistaa muistisairauksille.

Kausi-influenssa tekee tuloaan
19.10.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Influenssa-aallon iskiessä jopa 500 000 suomalaista jää joka vuosi sängyn pohjalle tautia potemaan. Rokote on tehokkain suoja influenssaa vastaan.

Karkota väsymys!
10.10.2017Naisten terveysMiehen terveys

Pimeä vuodenaika haastaa jaksamisen. Terveelliset elämäntavat ja säännöllinen päivärytmi auttavat pitämään vireyttä yllä.

Nuhanenä ja kipeä korva?
4.10.2017Lapsen terveys

Syksyllä taudit alkavat jyllätä, ja moni lapsi tuo koulusta tai päiväkodista tuliaisina flunssan. Lapsi voi sairastaa jopa 100 päivää vuodessa.

Olkanivel on herkkä rasitukselle
26.9.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Olkanivelen kipu kannattaa ottaa tosissaan, varsinkin jos tekee fyysistä työtä tai harrastaa mailapelejä. Toimistotyöläisellä olkapään vihoittelu johtuu yleensä hartialihasten kireydestä.

Taas vatsa sekaisin?
15.9.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Vatsavaivat ovat tavallinen, joskin kiusallinen vaiva. Toistuvien vatsavaivojen aiheuttaja kannattaa aina selvittää, sillä oireet voivat olla merkki vakavammastakin sairaudesta.

Ruokaremontilla rauha mahaan
15.9.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Syy häiritseviin vatsavaivoihin löytyy usein vääränlaisesta ruokavaliosta tai elämäntavoista.

Lisää liikettä arkeen
13.9.2017Liikkujan terveys

Liikuntaa voi lisätä päivittäiseen elämään helposti pienin valinnoin. Kun liikkumisen yhdistää arjen askareisiin, se sopii kiireiseenkin elämänrytmiin.

Näin säilytät liikunnan ilon
22.8.2017Miehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Loman jälkeen moni innostuu aloittamaan uuden liikuntaharrastuksen. Jotta innostus ei lopahda ja liikkuminen muutu pakkopullaksi, lue kardiologi ja urheilulääkäri Kirsi Korven vinkit liikunnan aloi...

Kuinka karistaa kesäkilot?
15.8.2017Naisten terveysMiehen terveys

Jos kesäherkuttelu ja rento löhöily kääntävät vaakaa uusiin lukemiin, ei hätää – ravitsemusterapeutti neuvoo, kuinka kesäkiloista pääsee eroon ilman nälkäkuuria.

Valvottavatko perheen pienimmät?
11.8.2017Lapsen terveys

Nukahtamisvaikeudet ja yöheräily ovat monille lapsiperheille arkipäivää. Usein illan rauhoittaminen ja yhteiset pelisäännöt auttavat saavuttamaan rauhallisen yön.

Takaisin töihin – ihanaa!
28.7.2017Naisten terveysMiehen terveys

Töihinpaluun ei kuulu aiheuttaa ahdistusta – parhaimmillaan töihin palaaminen tuo paljon iloa elämään. Työpsykologi kertoo, kuinka tehdä töihin palaamisesta helppoa ja hauskaa.

Älä suorita kesälomaa
19.6.2017Naisten terveysMiehen terveys

Lomalla on tärkeää varata aikaa palautumiseen. Tiukkojen suunnitelmien sijaan on hyvä pysähtyä miettimään, mitä oma mieli ja keho tarvitsevat.

Näin hoidat kesän haaverit
16.6.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Kun aktiivisuus ja vapaa-aika kesällä lisääntyvät, myös tapaturmia sattuu herkemmin. Nyt on hyvä aika palauttaa mieleen, miten hoitaa haavat, palovammat ja urheilutapaturmat.

Tunnetko kesän terveysmyytit?
16.6.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Heinäkuu on mätäkuu, ruskettunut iho ei pala ja kesäflunssa on talvista sitkeämpi – lääkäri kertoo, ovatko kesämyytit totta vai tarua.

Yöhikoilu häiritsee
26.5.2017Asiantuntija vastaa

Miten pääsen eroon yöhikoilusta? Olen nyt 40-vuotias ja kärsinyt yöhikoilusta noin puoli vuotta. Hikoilua on noin kaksi viikkoa kuussa: viikko ennen kuin kuukautiset alkavat ja toinen niiden aikana...

Kesäkuun Facebook-lähetys: Mitä mukaan ensiapulaukkuun?
26.5.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Osaatko sitoa haavan oikein? Mikä neuvoksi, jos mökillä puree kyy? Kesäkuun Facebook-livelähetyksessä ensiapukysymyksiin vastaa lääkäri Toni Vänni.

Riittääkö lippis suojaamaan silmiä?
26.5.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Silmätautien erikoislääkäri Tiina Leivo Terveystalosta vastaa tähän ja neljään muuhun kysymykseen siitä, miten silmien terveydestä kannattaa huolehtia kesän auringonpaisteessa.

Miten valita sopivin ehkäisymuoto?
24.5.2017Naisten terveys

E-pillerit, kierukka vai kondomi? Ehkäisyvalmisteita on lukuisia ja sopivan menetelmän valinta saattaa tuntua hankalalta. Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua yhdessä gynekologin kanssa, sillä valinta...

Kun kuukautiset kiusaavat
24.5.2017Naisten terveys

Vaivaavatko vuotohäiriöt tai kärsitkö kivuliaista kuukautisista? Oireiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Niin kipuja kuin vaikeaa vuotoakin voidaan hoitaa, kun niiden taustalla olevat syyt saadaan ...

Totta vai tarua vaihdevuosista
24.5.2017Naisten terveysSeniorin terveys

Vaihdevuosiin liittyy paljon pelkoja ja turhia harhaluuloja. Lue lääkärin vastaukset viiteen vaihdevuosia koskevaan väittämään.

Lataa lisää

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.