Artikkelit ja blogit

Häiriöitä näkökentässä?
14.4.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Erilaiset näköhäiriöt voivat olla merkki alkaneesta silmäsairaudesta. Erityisesti näköä uhkaavan verkkokalvoirtauman oireet on hyvä tunnistaa, sillä sairaus vaatii nopeaa hoitoon pääsyä.

Huhtikuun Facebook-lähetys: Ulkoliikuntakauden avaus
14.4.2017Naisten terveysMiehen terveysLiikkujan terveys

Huhtikuussa Terveystalon Facebook-livelähetyksessä laitetaan juoksuhousut jalkaan. Miten aloittaa ulkoliikuntakausi turvallisesti ja tehokkaasti? Suorassa lähetyksessä kysymyksiin vastaa fysioterap...

Hampaat suoraksi aikuisena?
13.4.2017Naisten terveysMiehen terveys

Vinot tai puuttuvat hampaat voivat tuntua kiusallisilta ja jopa rajoittavilta sosiaalisessa kanssakäymisessä. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä saada kaunista hymyä.

Hui, hammaslääkäri!
11.4.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Ahdistaako ajatuskin hammaslääkärin tuoliin asettumisesta? Lue lääkärin vinkit pelon lievittämiseksi.

Näin pidät hampaista huolta eläkkeellä
5.4.2017Seniorin terveys

Ikääntyessä suun terveydessä tapahtuu monia muutoksia luonnostaan tai esimerkiksi lääkkeiden myötävaikutuksesta. Suun päivittäiseen puhdistamiseen käytettyä aikaa olisikin syytä lisätä.

Huhtikuun Facebook-lähetys: urheiluvammat
29.3.2017Liikkujan terveys

Huhtikuussa Terveystalon Facebookissa puhutaan urheiluvammoista. Mitkä ovat lasten- ja nuorten yleisimpiä urheilu- ja rasitusvammoja ja miten niitä voi ennaltaehkäistä? Suorassa lähetyksessä kysymy...

Urheilija, huolehdi hampaistasi!
27.3.2017Liikkujan terveys

Urheilijan hampaat joutuvat monenlaiselle koetukselle. Hampaita uhkaavat etenkin kontaktilajeissa sattuvat tapaturmat, mutta myös urheilujuomien ja tiheän ateriavälin aiheuttamat happohyökkäykset.

5 kysymystä luomista
8.3.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Miksi joillakin ihmisillä on paljon luomia? Miten tunnistaa huolestuttavat ihomuutokset? Ihotautien erikoislääkäri Maria Huttunen Terveystalosta vastaa luomia koskeviin kysymyksiin.

Sumeneeko silmissä?
8.3.2017Seniorin terveys

Huonontunut näkö, häikäisy ja hämäränäön heikentyminen voivat kieliä kaihista. Kaihi on suomalaisten yleisin silmäsairaus, joka yleistyy iän myötä. Mutta mistä merkeistä tietää, että on aika suunna...

Maaliskuun suora lähetys: Luomet
8.3.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Maaliskuussa Terveystalon Facebookissa puhutaan luomista. Mistä tunnistaa pahanlaatuisen ihomuutoksen ja milloin on aika kääntyä ihotautilääkärin puoleen? Suorassa lähetyksessä kysymyksiin vastaa i...

Älä kärsi siitepölyallergiasta
8.3.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Siitepölyallergian oireisiin haetaan apua usein vasta keväällä, kun oireet ovat jo päällä. Allergialääkitys tulisi kuitenkin aloittaa jo hyvissä ajoin ennen siitepölyn ja oireiden ilmaantumista.

Helmikuun suora lähetys: onnellinen elämä
8.2.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Helmikuussa Terveystalon Facebookissa puhutaan onnellisuudesta. Mitkä asiat vaikuttavat onnellisuuteen ja voiko mieliala olla myös terveyden lähde? Suorassa lähetyksessä aihetta pohtivat työterveys...

Vastaa ja voita: Mikä tekee sinut onnelliseksi?
8.2.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Mikä on tehnyt juuri sinut onnelliseksi viime aikoina – läheiset, harrastukset, kiinnostava työ vai jokin aivan muu? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa leffaliput!

Hyvä ystävä pitää lääkärin loitolla
7.2.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Ystävillä on suuri vaikutus ihmisen hyvinvoinnille ja terveydelle. Rento yhdessäolo hyvän ystävän kanssa lievittää stressiä ja kohentaa mielialaa.

Läsnäolo ja yhteinen aika ovat parisuhteen liima
6.2.2017Naisten terveysMiehen terveys

Varsinkin kiireisessä arjessa kosketus ja läheisyys voivat hävitä huomaamatta. Lue asiantuntijoiden kolme vinkkiä, joilla parannat parisuhteen hyvinvointia.

Chat-vastaanotto palvelee nyt myös Oma Terveys -sovelluksessa
4.2.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Terveystalo tarjoaa yleislääkärin reaaliaikaisen chat-vastaanoton, joka toimii vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Palveluun ei tarvitse varata aikaa, ja lääkäri vastaa nopeasti ilman odot...

Viisi myyttiä uniapneasta
2.2.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Luulitko, että uniapnea on vain vanhojen ja ylipainoisten tauti? Moni suomalainen sairastaa sitä tietämättään. Hoitamattomana uniapnea laskee elämänlaatua tuntuvasti.

Kartatko kyykistymistä?
1.2.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Jos selkäkipujen takia joutuu luopumaan lastenlasten kanssa lattialla leikkimisestä tai jättämään lenkin väliin kipeän polven vuoksi, kannattaa kääntyä fysioterapeutin puoleen.

Sukka irti!
1.2.2017Naisten terveysSeniorin terveys

Pelkkä tukisukka ei riitä suonikohjujen hoitoon, sanoo päivitetty Käypä hoito -suositus.

Paluu unten maille
5.1.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Joka viides suomalainen aikuinen kärsii pitkäaikaisista uniongelmista. Univaje näkyy niin aineenvaihdunnassa kuin ajattelussakin, ja se kohottaa sairastumisriskiä. Terveystalon työterveyspsykologi ...

Syö hyvin, seniori!
5.1.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Yhteisen pöydän ääreen kokoontuminen ja hyvästä ruoasta nauttiminen ovat tärkeitä hyvinvoinnille myös iän karttuessa. Monipuolinen ravinto auttaa myös pysymään hyvässä kunnossa pidempään.

Aktiivista elämää eläkkeellä
5.1.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Eläkkeelle jääminen on yksi suurimmista aikuisiällä tapahtuvista elämänmuutoksista. Uusiksi menevät usein niin unirytmi, liikunta- ja ruokailutottumukset kuin sosiaaliset suhteetkin.

Hammaslääkäriin nyt myös Terveystalo Kampissa
5.1.2017Lapsen terveysNaisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Terveystalo avaa helmikuussa Kamppiin lääkärikeskus-sairaalan yhteyteen täyden palvelun hammaslääkärikeskuksen. Jatkossa saman katon alta saa lääkäri- ja sairaalapalvelujen lisäksi kattavan perus- ...

Tammikuun suora lähetys: onnistunut painonhallinta
5.1.2017Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveys

Tammikuussa Terveystalon Facebookissa puhutaan painonhallinnasta. Suoran lähetyksen asiantuntijana on laillistettu ravitsemusterapeutti Anette Palssa, joka antaa vinkkejä elämäntapamuutoksen onnist...

Miten uudenvuodenlupaus pidetään?
29.12.2016Naisten terveysMiehen terveysSeniorin terveysLiikkujan terveys

Onnistuneen elämäntapamuutoksen salaisuus on lempeys ja arvostus itseään kohtaan.

Lataa lisää

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.