Kevät houkuttelee punkit esiin - hanki rokote hyvissä ajoin
Pusikoissa ja heinikoissa viihtyvät punkit levittävät kahta tautia: borrelioosia ja puutiaisaivokuumetta. Peittävä pukeutuminen ja oikein ajoitetut rokotukset ovat paras suoja punkkitauteja vastaan.
Tehotreeni ei aina hikoiluta! Näitä lajeja treenaat helposti myös kotona
Liikkujan terveys
Kehoa huoltavat jooga ja pilates lisäävät liikkuvuutta ja hellivät varsinkin toimistotyössä herkästi jäykistyvää kehoa – ja ovat tehokasta treeniä siinä missä kovatempoiset lajitkin. Näitä lajeja o...
Kova kipu ei kuulu kuukautisiin – tunnistatko endometrioosin oireet?
Naisten terveys
Endometrioosi voi oireilla esimerkiksi voimakkaina kuukautiskipuina.
Viisi myyttiä uniapneasta
Uniapnea ei katso ikää tai elopainoa – moni suomalainen sairastaa sitä tietämättään. Hoitamattomana uniapnea laskee elämänlaatua tuntuvasti.
Moni abiturientti jännittää yo-kokeita – psykologin vinkit tenttikevääseen
Psykologimme Sonja Eräranta koosti kevään yo-kokelaille viisi neuvoa keskittymiskyvyn vaalimiseen.
Jodi, rauta, folaatti, d-vitamiini ja monilla myös c-vitamiini – ravitsemusterapeutti listaa suomalaisten yleisimmät ravintoainepuutteet
Muun muassa jodin, raudan ja folaatin saanti jää monilla suomalaisilla alle suositusten. Ravitsemusterapeuttimme Kirsi Englund neuvoo, miten vähälle jäävien ravintoaineiden saantiin voi panostaa he...
Totta vai tarua suoliston terveydestä?
Suoliston ja vatsan terveyteen liittyy paljon yllättäviäkin asioita. Testaa tietosi vastaamalla kuuteen kysymykseen!
Oikeanlaiset varusteet ja peruskunto suojaavat talven urheiluvammoilta
Liikkujan terveys
Hiihtolomien lähestyessä monet talviurheilun ystävät kaivavat sukset ja luistimet esiin. Vauhdin hurmasta nautitaan niin laduilla kuin jäilläkin, ja toisten juoksuharrastusta eivät edes talven liuk...
Urheilu maistuu talvellakin – vältä haaverit asiantuntijan vinkeillä!
Liikkujan terveys
Talviaikaan liikkuessa on haavereilta välttymiseksi syytä kiinnittää huomiota esimerkiksi omaan taitotasoon ja asianmukaiseen varustukseen.
Kuinka stressaantunut olet? Testaa!
Pysähdy hetkeksi pohtimaan omia stressitekijöitäsi ja keinoja niiden hallintaan.
Pelottaako liukkailla liikkuminen?
Katujen jäätyessä luistinkentäksi on tärkeää panostaa hyviin varusteisiin ja hakeutua tarvittaessa lääkäriin. Mitä voi tehdä, jottei ulkoilusta tarvitse luopua pääkallokelilläkään?
Tipaton tammikuu ei koske vettä – elimistöä janottaa myös talvella!
Tipattoman tammikuun nimissä ei kannata laiminlyödä vedenjuontia. Nesteentarve ei vähene talviaikaan, mutta janontunnetta voi kolealla kelillä olla vaikeampi tunnistaa.
Ravitsemusterapeutin vinkit – näin teet onnistuneen elintapamuutoksen
Onnistunut ruokavaliomuutos vaatii ennen kaikkea motivaatiota ja pitkäjänteisyyttä.
Joulupöytä katetaan vain kerran vuodessa – nauti siitä ilman huonoa omaatuntoa
Ruoka on iso osa joulua, ja siitä saa nauttia hyvällä omallatunnolla. Johtavan ravitsemusterapeutimme Mikko Rinnan mielestä jouluherkutteluja on turha surkutella, sillä kokonaisuuden kannalta muuta...
Moni suree sukujoulusta luopumista – toisia yksinäisyys kuormittaa vuoden ympäri
Koronapandemia on ajanut monet perheet pohtimaan joulunviettoa, mikä voi herättää voimakkaitakin tunteita. Yksinäisyyttä on kuitenkin ollut olemassa jo ennen koronaa.
Julista itsellesi joulumielenrauha!
Joulukuu täyttyy herkästi jos jonkinlaisista askareista. Miten virittäytyä joulun tunnelmaan luomatta itselleen turhaa stressiä ja painetta?
Oletko sinäkin tehokas multitaskaaja? Aivosi ovat asiasta eri mieltä
Vaikka moni tuntee työskentelevänsä tehokkaasti hoitaessaan montaa asiaa samaan aikaan, aivojen kannalta multitaskaus on kaikkea muuta kuin ihanteellinen tapa toimia.
Kännykkä on arjen pöpölinko – milloin viimeksi puhdistit puhelimesi?
Puhelin kulkee mukanamme kaupasta vessaan ja työpaikalta ruokapöytään. Luurissa liikkuvat myös pöpöt. Korona, norovirus, influenssa ja muut mikrobit kulkeutuvat elimistöömme ketterästi puhelimen vä...
Lämpötilanvaihtelut kurittavat ihoa
Ilmojen viiletessä kasvojen ihon hoitoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Myös suositusten mukainen kasvomaskien käyttö asettaa iholle omat haasteensa.
Rokote on tehokkain suoja kausi-influenssaa vastaan
Influenssaepidemia kaataa vuosittain jopa puoli miljoonaa suomalaista sängyn pohjalle. Erityisesti korona-epidemian aikana influenssalta kannattaa suojautua ottamalla influenssarokote, jolla suojaa...
Influenssa tulee taas – testaa, kuulutko riskiryhmään
Influenssa on kurja tauti kenelle tahansa, mutta erityisen tärkeää siltä suojautuminen on, jos kuulut riskiryhmään tai jos lähipiiriisi kuuluu riskiryhmään kuuluvia.
Kausi-influenssa tekee tuloaan - rokote suojaa tehokkaasti
Rokote on tehokkain suoja influenssaa vastaan. Se kannattaa ottaa nyt, jotta tarvittava suoja ehtii muodostua ajoissa.
Flunssan ehkäisy ja hoito – lääkäri kertoo tehokkaimmat keinot torjua alkava flunssa
Taas on se aika vuodesta – flunssa iskee juuri silloin, kun vähiten pitäisi. Asiantuntijamme listaa parhaat keinot flunssan ehkäisyyn ja hoitoon.
Törmäsikö lapsesi netissä häiritsevään sisältöön? Näin käsittelette asiaa yhdessä
Lapsen terveys
Sosiaalisessa mediassa voi törmätä monenlaiseen häiritsevään sisältöön. Psykologi-psykoterapeuttimme Lotta Heiskanen neuvoo, kuinka käsitellä asiaa lasten ja nuorten kanssa.
Itsensä hyväksyminen vahvistaa mielen hyvinvointia – lähipiirin tuella valtava vaikutus
Oma identiteetti ja hyväksytyksi tuleminen ovat teemoja, joiden kanssa useimmat painiskelevat jossain elämänsä vaiheessa. Kokosimme tänään 7.9. käynnistyvän Pride-viikon kunniaksi asiantuntijan aja...