Etäpalvelut

Etäpalvelut ovat apunasi ajasta ja paikasta riippumatta

Terveystalon Etäpalvelujen, kuten chat-palvelujen, avulla voit ottaa lääkäriin tai hoitajaan yhteyttä, kun fyysisiä tutkimuksia ei tarvita. Saat vastauksen viestiisi ilman pidempää odottelua. Viestitoiminnallisuuden lisäksi voit tarvittaessa lähettää kuvan tai videotiedoston asioinnin sujuvoittamiseksi. Voit käyttää Etäpalveluja sekä Oma Terveys -verkkosivustolla että -mobiilisovelluksessa.

Lääkäri-chat 24/7

Lääkäri-chat on auki kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Saat chat-viestiisi vastauksen yleislääkäriltä ilman odottelua. Palvelu säästää aikaa ja vaivaa, kun lääkäriin ei tarvitse matkustaa.

Palvelun avulla voidaan tehdä hoidon tarpeen arviointi, määrätä laboratoriokokeita ja reseptejä. Esimerkiksi allergiaoireet, virtsatieinfektiot, ihottumat ja hoito-ohjeiden saanti jo todettuihin vaivoihin ovat tyypillisimpiä palvelun avulla hoidettavia sairauksia.

Palvelu ei sovellu vakavien sairastumisten hoitoon eikä esimerkiksi uni-, psyyken- tai vahvojen särkylääkkeiden määräämiseen. Huomioithan, että esimerkiksi korvatulehdukseen tai poskiontelotulehdukseen ei voi määrätä antibiootteja chatin kautta.

Lääkäri-chat 24/7 työterveysasiakkaille

Chat-palvelut tarjoavat työterveysasiakkaille vaihtoehtoisen tavan hoitaa terveyteen liittyviä asioita perinteisen fyysisen vastaanoton sijaan.

Valitse Lääkäri-chat 24/7 työterveysasiakkaille tai Lääkäri-chat 24/7 yksityisasiakkaille. Hinta yksityisasiakkaille on 46 €/chat. Palvelu ei ole Kela-korvattava.

Hoitaja-chat 24/7

Hoitaja-chatin kautta saat ohjausta ja neuvontaa terveyteen liittyvissä kysymyksissä mm. äkillisissä hengityselinsairauksissa, vatsataudeissa, allergiaoireissa ja rokotuksissa. Hoitaja-chatissa ei voi uusia reseptejä.  Hoitaja-chat on avoinna 24/7.

Chatissa hoidon tarpeen arvion myötä saat hoitajalta kohdennetut kotihoito-ohjeet tai ohjauksen juuri oikean asiantuntijan vastaanotolle tai Lääkäri-chattiin, mikäli oireet edellyttävät lääkärin arviota.

Hoitajaan voit ottaa yhteyttä myös Soita Hoitajalle -palvelun kautta numerosta 030 633 9551. Puhelinpalvelu on auki 24/7, ja hinta on 12 €/soitto. Lisäksi veloitetaan puhelun hinta, joka on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min. Palvelu ei ole Kela-korvattava. Lue lisää  »  

Hoitaja-chat 24/7 työterveysasiakkaille

Chat-palvelut tarjoavat työterveysasiakkaille vaihtoehtoisen tavan hoitaa terveyteen liittyviä asioita perinteisen fyysisen vastaanoton sijaan. Tarkista työnantajaltasi, sisältyykö palvelu työterveyssopimukseen.

Valitse Hoitaja-chat työterveysasikkaille tai Hoitaja-chat yksityisasiakkaille. Hinta yksityisasiakkaalle on 12 €/chat.

Muut chat-palvelut

Resepti uusiksi

Resepti uusiksi -palvelu tarjoaa vaivattoman tavan uusia lääkereseptit. Samalla kertaa voit uusia kolmekin reseptiä. Kirjoita viesti tarvitsemistasi resepteistä ja lääkäri kysyy sinulta mahdolliset lisäkysymykset.

Käyttämällä palvelua annat lääkärille luvan katsoa tietosi reseptikeskuksesta kokonaiskuvan muodostamiseksi reseptin uusimista varten. Tieto lähetetään sähköisenä lääkemääräyksenä apteekkiin ja voit noutaa lääkkeen lähimmästä apteekistasi heti. Palvelu ei sovellu uni-, psyyken- tai vahvojen särkylääkkeiden määräämiseen.

Palvelu on auki arkisin klo 7-21. Resepti uusiksi -palvelun hinta on 22 €. Palvelu ei ole Kela-korvattava.

Resepti uusiksi -palvelu on saatavilla myös työterveysasiakkaille. 

Kirjaudu sisään

Lastenlääkäri-chat

Lastenlääkäri-chatilla saat yhteyden lastenlääkäriin joustavasti kotoasi tai vaikka ulkomaan lomamatkalta. Lastenlääkäri auttaa, kun sinulla on kysyttävää lapsesi ihottumista, allergioista, infektio-oireista, tai muista huolenaiheista. Chatin välityksellä voit myös lähettää valokuvia. Palvelun kautta voidaan muuan muassa tehdä reseptejä ja määrätä laboratoriokokeita.

Mikäli vaiva vaatii jatkotutkimuksia, lastenlääkäri kertoo sinulle miten pitäisi toimia. Tarvittaessa lapsi voidaan ohjata eteenpäin vastaanotolle. Palvelu ei sovellu vakavien sairastumisten hoitoon. Hengitystietulehdusten antibioottikuureja ei voida määrätä chatista, koska ne vaativat tutkimuksen lääkärin vastaanotolla.

Chat on auki maanantaisin klo 11-14, keskiviikkoisin 18-21 ja lauantaisin 9-12. Palvelun hinta on 60 €/chat. Palvelu ei ole Kela-korvattava.

Kirjaudu sisään


Etävastaanoton käyttöohjeet

Jotta voit päästä Terveystalon etävastaanotolle, sinun on rekisteröidyttävä Oma Terveys 24/7 -palveluun. Rekisteröityminen voidaan tehdä joko pankki- tai mobiilitunnistautumisella. Vahvalla tunnistautumisella varmistamme, että tietosi ovat vain sinun käytössäsi. Rekisteröitymisen jälkeen voit nopeuttaa palvelun käyttöä mobiilisovelluksessa luomalla henkilökohtaisen nelinumeroisen koodin kirjautumista varten.

 • Kirjaudu sisään Oma Terveys 24/7 -palveluun.
 • Valitse Etäpalvelut-osiosta palvelu, jota haluat käyttää.
 • Jos asioit yksityisasiakkaana sinun on aktivoitava mobiilimaksaminen ennen etävastaanotolle siirtymistä. Etävastaanoton jälkeen saat laskun käynnistäsi Oma Terveyteen.  
 • Aloita keskustelu lääkärin tai muun asiantuntijan kanssa. Keskimäärin vastaamme sinulle alle kymmenessä sekunnissa. 
 • Palvelun viestitoiminnallisuuden lisäksi voi lähettää myös kuvan, videotiedoston tai muun liitetiedoston, joka helpottaa diagnoosin tekemistä.
 • Jos käytät etävastaanottoa selaimen kautta, myös videoyhteys tilanteen niin vaatiessa on mahdollinen. Voit testata videoyhteyden toimivuutta seuraavan linkin kautta https://test.webrtc.org/.
Terveystalon etävastaanotto toimii seuraavilla selaimilla ja suosittelemme niitä sen käyttöön parhaan vastaanottokokemuksen takaamikseksi. 

Työpöytäkoneet:

 • Chrome 66+
 • Firefox 60+
 • Safari 11+

Android-laitteet:

 • Chrome 66+

iOS-laitteet:

 • Safari 11+

Etävastaanotto edellyttää toimivaa tietoliikenneyhteyttä. Jos tietoliikenneyhteys jostain syystä kuitenkin katkeaa kesken keskustelun ota yhteyttä Terveystalon asiakastukeen asiakastuki@terveystalo.com.

Suosikit

Tervetuloa Oma Terveys -palveluun!

Oma Terveys -palvelun kautta näet tulevia hoitotapahtumiasi ja aikaisempiin käynteihisi liittyviä tietoja. Etusivulla esitetään tiedoistasi kooste - lisää tietoja löydät muista osioista.

 

Kehitämme sivustoa jatkuvasti - anna palautetta ja vaikuta.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet

Lapsen terveys

Liikkujan terveys

Miehen terveys

Naisten terveys

Seniorin terveys

Terveystalo toimii yli sadan urheiluseuran yhteistyökumppanina. Valitse seura, johon itse tai perheenjäsenesi kuuluvat.